Cherry Garden - ETAT LIBRE D' ORANGE I AM TRASH - Használtból újat




Sziasztok! 

Nemrég az a megtiszteltetés ért, hogy meghívást kaptam a Cherry Garden Etat Libre d'Orange parfümök bemutatójára. 





Nagyon örültem, hogy részt vehetek egy igazi csak és kizárólag igazi méltán híres parfüm bemutatóján, épp ezért is izgatottan vártam a napját. 😊 

Mikor megérkeztem az üzlethez, és beléptem az ajtón elgondolkoztam vajon ráléphetek arra a gyönyörű kőre amit láttam magam előtt.  😃



Az üzlet csodaszép, csillog-villog, a mutatós üveg polcokon sorakoznak a gyönyörűbbnél gyönyörűbb parfümök. 😊





Nem is tudtam hirtelen mit fotózzak......a középen álló üveg asztalt amiben káprázatos dolgok lapultak. 👀💗






Vagy forduljak az üvegpolcok felé, ahol még mindig ott ágaskodnak a szebbnél szebb üvegek, tele mennyei és különleges illatokkal? 😊






....és még mindig a bőség zavara. 😃




De, hogy vissza térjek a nap, vagyis az este fénypontjára, Nina bemutatott nekünk az Etat Libre d'Orange illataiból 5 félét és behatóbban megismertetett a kitalálójukkal, és a parfümőrök munkájával. 





Mesélt róla, hogy miért így kerültek a címkék az üvegekre. Etienne de Sward az alkotó szereti az egyszerűséget, de abban különlegessé teszi parfümjeit, hogy az üvegek gerincére kerülnek a címkék.  






Megismertük a márka vagyis Etienne  öt meghatározó illatát, aminek történetét ő maga álmodta meg (amúgy mindegyik parfümjének történetét ő álmodja meg), és a parfümőrök a történethez alkotják meg parfümjeiket. 

Ilyen többek között a La Fin Du Monde, a világvége illata. 

Mikor meghallottam a nevet, nekem azonnal egy zombi film jutott eszembe. 😃 Oké......túl sok ilyet nézek. 😄
De nem is voltam nagyon távol a megálmodó elképzelésétől, csak épp ő nem egy zombi filmhez köti, hanem az emberekhez mikor egy moziban ülnek, pattogatott kukoricát esznek, és közben nézik a világvégét jelentő háborút, az armageddont, és fegyverropogást a vásznon. 

Épp ezért is került bele az illatkompozícióba a popcorn, és a puskapor illata. 😊 Igen, igen.....lehet érezni rajta mindkettőt, és már itt le is lövöm a poént, hogy azonnal beleszerettem az illatba, amint megszagoltam. 😉

Számomra meghatározhatatlan illat, amiben tényleg kiérződnek az összetevők, de mégis olyan titokzatos, olyan......, hogy ha ezzel lennék befújva és becsuknám a szemem, azonnal egy moziteremben érezném magam és hallanám, látnám a világvége mozi eseményeit. 




Megismerkedtünk a De Sade márki élvezet és fájdalom illatával, ami egy eszméletlen ütős, mellbevágó illat. 
Iszonyatosan tolakodó, amiben az intenzív és erős labdanum dominál. 
Igazán nem tudtam eldönteni egyáltalán kin tudnám elképzelni ezt a durva illatot, de ahogy elkezdett csitulni, megszelídülni, volt olyan az ismeretségi körömben, akinek bátran ajánlottam volna, hogy tegyen vele egy próbát.  



Egy nagyon bájos, kedves illat is előtérbe került a halhatatlan virág, melyet Taylor Swiftel közösen alkottak meg, és igen....simán el tudom képzelni a tehetséges és sokoldalú énekesnőn ezt az illatot, mert ahogy megszagoltam teljesen össze tudtam kapcsolni őket egymással.  

...és miközben átadtuk magunkat az illat mámornak, picit az ízlelő bimbóinkat is kényeztettük finom macaronokkal. :) 




De, hogy végre beszéljek a legújabb és egyben számomra legérdekesebb illatról a romlás virágáról, azaz az I AM TRASH parfümről, elmesélem, miként is és hogyan lett megalkotva ez a nevét látván nem túl meggyőző, már-már ijesztő parfüm. 😊

Azt azért elárulom, hogy a nevétől ellentétben egyáltalán nem azt fogjuk tapasztalni,  hogy a büdös szemetes szaga fog visszaköszönni kifújáskor, hanem egy igazán karakteres, erős, de finom, édes, cukros, egyben fanyar mennyei alma illata. 

A romlás virága történet megszületett, és ezután lehetett továbbgondolni mégis miként és hogyan szülessen meg a parfüm. 

"A luxus nem hagyhatja figyelmen kívül azt a tényt, hogy a bolygónk nem egy "tonneau des Danaïdes" - mondta Ogilvy Paris kreatív igazgató, Juana O'Gorman, egy olyan kifejezést használva, amit "feneketlen gödör" -nek nevez.

"Ez egy olyan változás, amelyet társadalmunknak meg kell tennie - folytatta. Egy túlfogyasztás által vezérelt kultúrában a dolgok és az emberek nagyon hajlamosak a pazarlásra valóságos és a virtuális életben is."


Igen szemetes, és igen hulladék. 😊 

De nem akármilyen hulladék, hanem a cég odament egy almaleveket gyártó céghez, és azt mondták, hogy szeretnének újrahasznosítani és elkérni a hulladékot, jelen esetben az alma héjakat, csutkákat. 

Megpróbálták azt amit még senki.....mégpedig alma esszenciát készíteni amihez a héjban található olajat nyerték ki. 

Így született meg az I am Trash fő illat összetevője az alma esszencia.

...és ezáltal egy olyan illat, ami új, ami pimasz, ami felkavaró, de nem azért amiből készül, hanem ahogy készül. 

Mert bizony lehet a használtból is újat csinálni, és lehet a szemétből is csodát teremteni.






Illatjegyek: Újrahasznosított: Alma esszencia, Rózsa esszencia, Cédrusfa esszencia, Keserű narancs, Gariguette eper ( A vörös-narancs színű, a "Gariguette" egy korai különféle eper nagyon népszerű Franciaországban. )



Az alma mellett több csodás összetevője is van az illatnak, még egy olyan különleges is, mint a Gariguette eper. 







Mutatom az igen csak figyelemfelkeltő kis filmet (rövid videót) amely ehhez az illathoz született. 







Ha sikerült felkelteni az érdeklődéseteket és Budapesten a VI. kerületben a Nagymező utcában jártok, akkor mindenképpen nézzetek be a 47. szám alatt lévő Cherry Gardenbe, mert a csodás parfümök mellett, tündéri embereket is fogtok ott találni, akik segítenek majd megtalálni a Ti számotokra legkedvesebb illatot (ha netán még nem találtátok meg). 
De ha mégis már megvan a kedvenc, akkor is menjetek be, hogy megismerkedhessetek többek között ezzel az Etat Libre d'Orange márka újdonságával. 😃









Megjegyzések

  1. Láttam a neten a videót, nagyon cuki vagy ahogy tesztelgeted az illatokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De édes vagy ! :) Köszönöm! :) Annyira jó egyébként a Cherry Gardenben lenni, mert rengeteg a csodás illat, és mindig olyan kedvesek, tüneményesek a lányok és a fiúk. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt