Egy este Daniel Pescioval a Cherry Gardenben




Az elmúlt hétvégén ismét egy felejthetetlen eseményen vettem részt a Cherry Garden Parfüméria jóvoltából, ahol Daniel Pescio mesélt a Zoologist parfümház közösen megálmodott és megtervezett újdonságáról a Chameleon illatról. 





Öröm volt látni, hogy milyen boldogan mesél eme újdonságról, a felkérésről, és még nagyobb öröm volt látni, hogy mennyire lelkesen mesél a még piacra nem dobott új parfümjéről a Fleur Cannibalról (ez majd egy későbbi történet lesz, mert igen csak beleszerelmesedtem, úgyhogy nagyon várom, hogy elérhető legyen 😉 ) . 😊 

Nem pont úgy készültem erre az eseményre, ahogy a korábbiakra, épp ezért nem is számítottam olyan euforikus hangulatra mint amit minden alkalommal tapasztaltam, de nagy boldogságomra pont olyan csodás élmény volt, mint a többi. 😊

Ez persze nagyban Danielnek köszönhető, ugyanis hihetetlenül kedves, vidám és pozitív kisugárzású ember, aki úgy tud mesélni illatokról, hogy egy igazi élmény őt hallgatni. 😊  

Arról nem is beszélve, hogy mikor részt veszek ezeken az illatos eseményeken, tényleg egy nagy család fogad, ahol felhőtlen beszélgetések vannak és jókedv, vidámság vesz körül.

Tudjátok mennyire pozitív és vidám emberke vagyok, így ezek nekem még nagyobb felüdülés. 😃 Komolyan jobban feltöltődök mintha elmentem volna egy teljes SPA élményre. 😄 





Így volt ez a Zoologist újdonságáról is a Chameleon parfümmel. 

Ahogy a képen is látható (csak, hogy elsőként a külsőségekre térjek ki) láthatjátok, hogy mennyire érdekes már az üvegen a címke kidolgozása is.......mégpedig az, hogy holografikus, és ahogy mozgatjuk, folyamatosan változtatja a színét, akárcsak egy kaméleon, hogy épp olyan színben pompázzon amilyen az ő környezete 😊 Ez mennyire ötletes! 

Mondhatnám, hogy engem már ezzel megvettek, de ne menjünk el csak úgy a beltartalom mellett sem. 😊 




Fejillat: Bergamott, Citrom, Madagaszkári ylang-ylang, Mangó, Rózsaszín bors, Carambola (csillaggyümölcs), Ibolyalevelek
Szívillat: Kasmír, Szegfűszeg, Kókusz, Frangipáni, Jázmin, Sáfrány, Sós bőr akkord, Tengeri levegő
Alapillat: Ámbra, Fás jegyek, Pézsma, Opoponax (édes mirha), Pacsuli, Szantálfa, Vanília, Vetiver


"Madagaszkár szigetére, egy egzotikus, illatkalandra invitál bennünket Daniel Pescio alkotása. Saját bőrünkön érezhetjük ennek a csodás trópusi szigetnek a flóráját és faunáját. Elképesztő élmények várnak ránk, trópusi tengerpartok, szikrázó napsütés, az óceáni sós szellő érzéki lenyomata a bőrünkön, egzotikus virágok, gyümölcsök és fák, mindez különleges fűszerekkel megbolondítva."

"Igazi szinesztéziai bravúr, ahogy az alkotó megteremti a parfüm illatának fejlődésében, amint szinte percről percre nyomon követhetjük a kaméleon bőrének a környezetét visszatükröző színváltozását. Madagaszkáron él a legtöbb kaméleonfaj a világon, és mivel a sziget két fontos exportterméke a vanília és az ylang-ylang, talán ezért került ez a két illat az alkotó fókuszába. Azonban ne gondoljunk egy pillanatig sem egy átlagos vaníliás-ylang-ylangos parfümre! Gyönyörűen harsány bergamottos, citrusos indítás után perceken belül felbukkan az ylang-ylang, mely enyhén animális, szinte csípős, trópusi gyümölcsös oldalát mutatja meg először. Ahogy az óceán felett ragyogó nap felmelegíti a levegőt, úgy válik a bőrünkön is enyhén sósan gyümölcsösebbé az ylang-ylang, melyhez plasztikus érzést ad a kasmír bőrös puhasága és a frangipáni egzotikus, a jázmin és a sáfrány fűszeresebb, virágosan dallamos illata. 
Gyönyörű absztrakt érzés a trópusi nap csókolta sós bőr illata, melyhez hamarosan csatlakoznak egzotikus fás illatjegyek, egy rendkívül nyugodt pézsmás, vaníliás, ámbrás akkorddal, melyet az opoponax (édes mirha) selymes gyantájának kipárolgása és a pacsuli tesz titokzatossá. 
Amennyiben a kaméleon bőrére saját környezetének tükreként tekintünk, megállapíthatjuk, hogy Daniel Pescio ezt az olfaktorikus trópusi mesét káprázatosan transzformálta uniszex, csodálatosan változékony, mély rétegeket rejtő, kaleidoszkópikus parfümjébe."


A bőrpróba alkalmával megtapasztalhattuk rajtunk milyen ez az illat, és azt kell mondjam, hogy első kifújáskor rajtam abszolút a kókusz dominál, ami órák után is folyamatosan körülölel, aminek egyrészt azért örülök, mert nagyon kellemes formájában érződik, másrészt az egyik kedvenc illatom. 😊

Ahogy lecseng picit az erőssége, azonnal előbukkannak a virágos jegyek is mint pl. a madagaszkári ylang-ylang, a frangipáni és a jázmin is.

.....és ahogy csodaszép elegyet alkotnak a kókusz édeskés illatával szépen előtörnek a gyümölcsök is, mint a mangó és a csillaggyümölcs. 

Az alap illatok nem nagyon dominálnak, viszont a szép elegyhez, ahhoz hogy valóban Madagaszkáron érezhessük magunkat, bizony nagyban hozzátesznek, ettől lesz teljes a parfüm, pont olyan amilyennek lenni kell, amitől szerelembe lehet esni vele. 

......és bizony pont azt várhatjuk a beltartalomtól, amit a külső jegyek megmutatnak. 
Finom, légies, virágos, gyümölcsös, de nem tolakodó, vagy erőszakos illat, hanem kellemes bármikor, bármilyen napszakban és évszakban viselhető. 

Ha hűvösebb időben használjuk, akkor elrepít minket a szépséges őserdők világába, ha viszont melegebb napokon nyúlunk érte, akkor körülölel minket egy frissítő csoda! 
 




Az üzletben természetesen az illatház többi igazán megkapó és érdekes parfümjeit is megtalálhatjuk. 




A Chameleonon kívül is vannak igazán hozzám illő illatok, amik nem túl erősek, nem túl dominánsak, de mégis van bennük egyediség, érdekesség, és mind önmagában is csodás összetevőket rejt. 

Számomra ilyen a Dragonfly és a Hummingbird, amik gyönyörű, légies illatok, amiket szintén minden alakalomra el tudok képzelni. 





....és itt vannak a nagyágyúk is! 

Rhinoceros és a Tyrannosaurus Rex amikről most nem formálok véleményt, mert beszéljenek majd magukról az illatok. 😃😉 

Épp ezért ha Budapesten a belvárosban jártok, mindenképp látogassatok el a Cherry Garden Parfümériába, ahol nem csak kedves fogadtatásban lesz részetek, hanem olyan illat orgiában is, amit biztos soha nem fogtok elfelejteni. 😊


Utólag is köszönöm szépen a Cherry Garden Csapatának, hogy ismét megleptek egy kis csodával, ami a MiN NEW YORK szépséges MAGIC CIRCUS illata.  Csodaszép illat, ami a férjemen sokkal szebb és dögösebb, így ennek illatát most picit másképp élvezem......de nagyon élvezem. 😉😃




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt