Tesla okos párna - Ha Te is a legjobb alvásra vágysz !

 


Először is kezdeném azzal, hogy az okosotthon eszközök használatát az ember bármikor elkezdheti - tehát nem kell rögtön az otthonunk tervezésekor és építésekor a telepítésre gondolni. Az olyan elterjedt okos eszközök, mint az izzók, a konnektorok vagy biztonsági kamerák könnyen telepíthetők, csatlakoztathatók egy konnektorhoz és az otthoni Wi-Fi hálózathoz, és egy mobiltelefon alkalmazáson keresztül egyszerűen vezérelhetők. Ráadásul további eszközök bármikor hozzáadhatók - vezetékek áthúzása vagy villanyszerelői segítség nélkül. 😉


Az okosotthon készülékek előretörése megállíthatatlan, Európában a háztartások 18%-a használ már valamilyen okos otthon eszközt. 2027-re ez az arány meghaladhatja a 40%-ot.* 

A vásárlásokat meghatározó energiatakarékossági szempontok miatt a kategória további erősödése várható. A cseh hátterű Tesla okosotthon márka is ebben a szegmensben mutatkozik be - mostantól magyar nyelvű applikációval, ügyfélszolgálattal és magyar szerviztámogatással segít eligazodni az eszközök és funkciók között.

Az egykori cseh Tesla korábban rádiókat és televíziókat gyártott - ezekhez a hagyományokhoz immár innovatív módon kapcsolódik a Tesla okos otthon eszközöket kínáló vállalata.

A nemzetközi terjeszkedés keretében a magyar vásárlóknak is elérhetővé válnak azok a praktikus, otthonokban, nyaralókban használható eszközök, melyek megkönnyítik a felhasználók életét. A Tesla ezzel párhuzamosan oktatási tartalmakat is készít, hogy bemutassa eszközei megfelelő használatát és az azokban rejlő lehetőségeket, melyekkel idő és pénz is megtakarítható.

“A Tesla okos otthon márkát azzal a céllal alapítottuk, hogy megmutassuk, manapság mindenki megengedheti magának, hogy okos otthona legyen. Látjuk, hogy a magyar emberek számára mennyire fontos az energiatakarékosság, a biztonság és a kisállatokkal való törődés - ezekre mind kínálunk okos megoldásokat.” - mondta Viktor Hajíček, a Tesla ügyvezetője a magyar piacra lépés kapcsán.

Az eszközök egyetlen, magyar nyelven is elérhető mobilalkalmazással irányíthatók és távolról felügyelhetők, a felhasználó okos telefonján keresztül. Az okos eszközök ökoszisztémában kapcsolhatók (akár versenytárs termékekkel is), így több készülék egyszerre tud kommunikálni és a beállítások szerint reagálni egymásra, akár külső beavatkozás nélkül. Mivel az eszközök összekapcsolhatók a Google Assistant és az Amazon Alexa okos asszisztensekkel, ezek segítségével hangutasításokkal vezérelhetők a készülékek.

Okos párna a jó alvásért ! 

Azért is szeretném első körben bemutatni Nektek az okos párnát, mert vagyok olyan szerencsés, hogy kipróbálhatom, használhatom már egy ideje, így bővebben el tudom mondani és meg tudom osztani a véleményem róla. 😊 

Fotó: Tesla

Kezdeném azzal, hogy érdemes e beszerezni? 

Nos, ha engem kérdez meg bárki, akkor azt mondom, hogy igen. 😊

Miért igen? Azért, mert én aki elég komoly alvás zavarral küzdök.....az csak hagyján, hogy álmatlansággal, de nagyon rosszul alszom, amikor végre sikerül elaludni, és az alvásom is 90%-ban nyugtalan,minden apró zajra azonnal felébredek, sokszor még szívzakatolás is kíséri a hirtelen ébredésem, ami még inkább megnehezíti a vissza alvást . 

Fotó:Tesla

A TESLA okos párna három funkcióval rendelkezik – okos fűtés, alvásfigyelés és elalvás előtti zene. Mindezt a legjobb éjszakai alvás érdekében.

A funkcionális nem egyenlő a kényelmetlenséggel!

Előrebocsátom, hogy,mert egy technológiailag előremutató okos párnát használunk, nem jelenti azt, hogy  kényelmetlennek lenne. Épp ellenkezőleg, nekem eddig ez életem legkényelmesebb párnája. 

fotó:Tesla

Minden egy alkalmazásban

Amit nagyon szeretek benne, hogy minden információt és adatot nyomon követhetünk az iOS és Android okos telefonokra is elérhető mobilalkalmazásban. 

Maga a párna akár három napig képes tárolni az adatokat, ezért célszerű a rendszeres szinkronizálás. Ezt azonban - hacsak mi magunk másként nem állítjuk be - az alkalmazás automatikusan elvégzi. Az applikáció tájékoztat, hogy mennyi ideig aludtunk, milyen volt az alvás minősége és más érdekes információkat is megtudhatunk.

Nekem az alvásfigyelő funkció nagyon jól jött, ugyanis nincs okos órám amivel figyelhetném rendszeresen az alvásminőségem, így most ez  szuper okos párna teszi meg ugyan ezt, és mondhatom, hogy nagyon kiválóan teszi. 😊

Végre megtudtam, hogy ahhoz képest amit gondoltam az alvásminőségemről, egészen más. 


...és ha végre sikerül elaludnom, akkor sokkal jobb a minőségi alvásom mint vártam. Szóval ennek most igazán örülök,mert akkor mégiscsak talán pihen annyit a szervezetem amennyit reméltem. 😊 ...és ezt hála ennek az okos párnának, tudhattam csak meg. 😍

Ennél a fotónál el kell mondanom, hogy nem 17 órát aludtam természetesen...hanem ez itt a tényleges elalvás előtti ébrenlétet is jelzi (kb. 7-8 órát szoktam napi szinten aludni némi megszakítással, mikor hajnalban a kutyukát le kell vinni egy kis körre 😃 )

Kommunikáció asszisztenseken keresztül

Az Amazon Alexa és a Google Assistant okos személyi asszisztensek segítségével is módosíthatjuk a beállításokat és vezérelhetjük a párnánkat. 

Foto: Tesla

Ami a gyorsabb elalváshoz nagy segítségemre van, az az, hogy  hangvezérlés segítségével egyszerűen kiválaszthatjuk és lejátszhatjuk kedvenc zenénket anélkül, hogy fel kéne kelni az ágyból. 😊 Az okos párnába alapból vannak különféle típusú, stílusú zenék amiket a beépített hangszórókon keresztük lejátszhatunk elalváskor (ezt egyébként időzíteni is lehet, hogy mennyi ideig duruzsoljon a fülünkbe). Ilyen például a természet hangjai (többek között például a reggeli madárcsicsergés, tücskök a nyári éjszakában, a tavaszi mennydörgés, vagy az eső az ereszen) , a világ hangjai  (csodás ázsia kellemesen nyugtató zenéi).
Fotó: Tesla

Szóval ez a funkció is nagyon hasznos, mert valóban segít a gyorsabb és nyugodtabb elalvásban.....végre nem azon agyalok folyamatosan lefekvéskor, hogy mit is kell majd holnap csinálnom, vagy épp mit nem csináltam jól, vagy meg az adott napon.  😀

Ami még nagyon jó és hasznos......főleg olyan kis fázósoknak mint én, az a melegítés vagyis okos fűtés funkció. 

Egy párna ami mindig melegen tart. A fűtés akár 57°C-ig is beállítható. A töltés power bankon vagy klasszikus mobil töltőkábelen keresztül is lehetséges. 

De ez a funkció nem csak télen jön jól, ha fázósak vagyunk, hanem akkor is ha fájnak a vállaink, vagy a nyak részünk, mert nagyon jól átmelegíti az izmokat. 😊

Ha netán nektek is van alvási problémátok,vagy csak szeretnétek igazán jól aludni, akkor érdemes beszerezni ezt a szuper okos párnát a Best Byte webáruház oldalán! 😊👏


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt