BIODERMA ATÓPIA-KLUB - A mese ereje





Egy hete a BIODERMA jóvoltából, ismét egy csodás eseményen vehettem részt, ahol Dr. Csoma Zsanett gyermekbőrgyógyász, Kovács Patrícia színésznő és Dr. Kádár Annamária mesepszichológus beszélt nekünk hallgatóknak a márka teltházas, “Téli varázslat” elnevezésű atópia-klubjában arról, hogy bizony a mese ereje mennyire gyógyító hatással tud lenni a gyermekekre. 






Dr. Csoma Zsanett gyermekbőrgyógyász, Dr. Kádár Annamária mesepszichológus és Kovács Patrícia színésznő várta a vendégeket.




A fotót Steindl Máté készítette (ig:@thirdeyeportraits)






Kovács Patrícia színésznő is a mesével gyógyít:

"Végy tíz csepp harmatcseppet, egy kis nyaláb napsugarat és egy eperízű puszi illatát. S kész is az a varázskrém, ami a kisgyermekek atópiás bőrbetegségeit enyhíti."

Dr. Kádár Annamária mesepszichológus meséjével segít a Bioderma, hogy a bőrszárazságban vagy a viszkető bőrbetegségekben szenvedő gyermekek testi-lelki egyensúlyukat visszanyerve egészségesebb életet élhessenek. 




A fotót Steindl Máté készítette (ig:@thirdeyeportraits)


Dr. Csoma Zsanett, a Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászati klinikájának egyetemi docense hangsúlyozta, hogy a legnagyobb szervünk a bőr ápolása és gyógyítása mellett a megelőzésre is hangsúlyt kell fektetnünk. Tapasztalatai szerint a szülők által mesélt terápiás mesék rendkívül hasznosak a gyermekek gyógyulási folyamatai során, hiszen a bőrbetegségek esetében - ugyanúgy ahogy a mesékben -  a főhős legyőzi a próbatételeket. Pont ugyanígy kell a gyerekeknek megküzdeni a nehezen viselhető viszketéssel és pirosodással járó atópiával. 
Munkája során tapasztalta, hogy a szülők egyre nyitottabbak akár a gyermekpszichológus bevonására is szükség esetén, de a szülő tehet a legtöbbet azért, hogy a gyerekek teste és lelke egyaránt egészséges legyen. 

Dr. Kádár Annamária, több gyermekpszichológiai és meseterápiás könyv szerzője szerint a jó mesékben mindig ott a varázslat. 

Annamária és kislányai otthon “mumusűző varázs-spray”-t tartanak, így lányai biztonságban érzik magukat. Fontos, hogy a varázslat csak akkor működik, ha a szülő is belemegy a játékba és a gyermek korához illő varázsmese, népmese vagy kortársmese mellett életmesét is mond esténként. 





A fotót Steindl Máté készítette (ig:@thirdeyeportraits)



A beszélgetést követően Patrícia felolvasta Topi és Kató történetét, amely mesét kifejezetten erre az alkalomra írt Dr. Kádár Annamária. 

"Topi egy balettozó kiselefánt, akinek időnként nagyon viszketett a bőre, de Kató, a tündér elárulta neki, hogyan tud varázskrémet készíteni. Így Topi megtanulta, hogy a csilingelő nevetés és ölelés biztosan kell a gyógyuláshoz, de néha egy-egy sós könnycsepp is sokat használ.  De ami a legfontosabb, hogy szeretetből lehet a legjobb krémet készíteni."



A fotót Steindl Máté készítette (ig:@thirdeyeportraits)


Kovács Patrícia a Bioderma márka nagykövete hisz abban, hogy  a szorongást mesével is lehet oldani és ezt személyes történetekkel is alátámasztotta. 


Patrícia  esténként életmesét mond, ami Hanna aznapját idézi fel, ezáltal együtt újraélik, átbeszélik a napi történéseket és segítik a jó vagy a kellemetlenebb dolgok egészséges feldolgozását.




A fotót Steindl Máté készítette (ig:@thirdeyeportraits)


Természetesen finom és egészséges ételekben és italokban sem szenvedtünk hiányt, mert változatos és csodás finomságok vártak minket az előadás után. 



A BIODERMA-ról: 


A fotót Steindl Máté készítette (ig:@thirdeyeportraits)



"A BIODERMA filozófiája, hogy ne csupán a bőrproblémák tüneteit kezelje, hanem a problémák okait is. Átfogó és hatékony megoldást kínál az összes bőrtípus számára, valamint segítséget nyújt a bőrnek ahhoz, hogy visszanyerje egészséges állapotát és természetes egyensúlyát."








Köszönjük szépen BIODERMA! 












Megjegyzések

  1. Ismét egy szuper eseményen voltál. Köszönjük, hogy általad mi is bepillantást nyerhetünk :) Bioderma az egyik legjobb gyógyszertárban kapható márka. Én is nagyon kedvelem a termékeiket,nekem eddig még semmilyen problémám nem volt velük. Krisztike nagyon cuki <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy sikerült átadnom egy kis érzést belőle. :) Nálunk is az első számú kedvenc a Bioderma, és már Krisztike is tudja, sőt külön kéri, hogy ilyan tusfürdőt, testpolót stb. vegyek, mert ez az Ő bőrének is a legjobb. :) Köszönjük ! <3

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt