Nespresso ünnep - A szenvedély és az ízek története
A minap volt szerencsém részt venni a Nespresso 2022-es ünnepi
kollekciójának bemutatóján, ahol a csodás új ízekkel, és a kollekció egyéb
gyönyörű újdonságaival ismerkedhettem többed magammal.
A Nespresso és Pierre
Hermé cukrászséf találkozásakor egy szenvedéllyel és ízekkel teli történet
veszi kezdetét. A kifinomult cukrász szakértelem és a kávé művészetének
kombinációjából egy igazán különleges ünnepi kollekció született.
Pierre
Hermé egy négy generációt felölelő elzászi pék- és cukrászdinasztia
leszármazottja. Modern ízekkel töltötte meg a cukrászművészetet, melynek köszönhetően
Franciaországban, Japánban és az Egyesült Államokban is széles körben ismert és
elismert.
Olyannyira, hogy a Vogue magazin el is nevezte őt a „cukrászművészet Picassójának”. A mester kijelentette, hogy minden alkotásával az ízek élvezetéből kibontakozó örömöt szeretné megragadni és továbbadni. Erre a filozófiára alapozva hozta létre saját, senki máséval nem összetéveszthető gasztronómiai univerzumát.
Pierre Hermé híres arról, hogy egészen egyedi módon viszonyul a cukrászmesterséghez: merészen megváltoztat akár kőbe vésett tradíciókat is, így nem csoda, hogy a francia gasztronómia ikonikus alakjává vált. 1997-ben alapított vállalata, a Pierre Hermé Paris egy luxusszínvonalú „Haute Pâtisserie” cég, amely 1998-ban nyitotta meg első üzletét Tokióban, amit 2001-ben egy párizsi cukrászda követett a rue Bonaparte 72. szám alatt. A World’s 50 Best Restaurants Academy 2016-ban a világ legjobb cukrászává választotta. Pierre Hermé célja, hogy cukrász- és csokoládémesterként technikai tudásával, tehetségével és kreativitásával örömet szerezzen az ízek szerelmeseinek.
Az
együttműködés eredményeképpen megszületett Limited Edition kollekció nagyban
épít Pierre Hermé cukrászmesterként, az ízek szakértőjeként szerzett tapasztalataira
és szakértelmére, páratlan kulináris élményekkel mélyítve el a családunkkal és
barátainkkal töltött ünnepi együttlét örömét és meghitt pillanatait.
A
Nespresso | Pierre Hermé kávék és édességek az haute pâtisserie művészetével
gazdagítják mindennapjainkat. Az új kollekció arra csábít, hogy átadjuk
magunkat a meglepetések örömének, és közösen gyönyörködjünk bennük; hiszen
mennyivel élvezetesebb egy új kávét vagy süteményt egy jókedvű baráti
társaságban megízlelni!
Az haute pâtisserie megalkotója, Pierre Hermé süteményei az avantgárd
dizájn, a tökéletesre csiszolt technika és a kifinomult ízek legmagasabb szintjét
képviselik. A mester 14 évesen gyakornoknak szegődött a modern sütemények
atyjának tartott Gaston Lenôtre műhelyébe; innen indult pályafutása, amelynek
egyik mérföldköveként Pierre Hermé 2016-ban elnyerte a Világ Legjobb
cukrászmestere címet. A nevét viselő boutique-ok és kávézók globális hálózatát
irányító Hermé gasztronómiai kreativitása és kifinomultsága egyszerűen
páratlan. Jellegzetesen modern elképzeléseihez most a Nespresso jóvoltából
olyan technika társul, amellyel a legkifinomultabb ízlésű ínyencek számára is
tökéletes, kivételesen összetett ízvilágú kávét lehet alkotni – mindezt
ráadásul otthonunk kényelmében.
Az együttműködésből az elragadó kávék és
édességek mellett ajándékok is születtek: a Nespresso ünnepi kínálatában olyan
limitált kiadású kávégépek és kiegészítők kaptak helyek, amelyekkel a
megajándékozottak a nap minden pillanatában élvezhetik a Nespresso-minőséget.
A Kolumbiából származó single origin
feketekávé, az Infiniment Espresso most egy új régióból, Tolimából érkezik,
ahol a farmerek elsősorban természetkímélő módszerekkel dolgoznak, előnyben
részesítve az alacsony környezeti terhelésű gazdálkodást, ami egyaránt
szolgálja az ottani termőföldek és az ott élő emberek javát. Az Original
változatban Infiniment Espresso, a Vertuo rendszerhez pedig Infiniment Double
Espresso néven elérhető, Arabica kávéból készült kreáció élénk
pirosbogyós-gyümölcsös és lágy gabonás aromákkal, lenyűgöző ízmélységgel és
elegáns textúrával kényeztet.
Az Original család espresso-kínálatában két
ízesített kávé is szerepel. A kellemesen édeskés délamerikai Arabica szemekből
készített Infiniment Gourmand a pirított mogyoró összetéveszthetetlen
aromájával indít, majd feltárul benne a mandulás biscotti és a vanília
édessége. Az egyszerre frissítő és lágy Infiniment Fruité finoman gabonás
aromájához gyönyörűen illik a málna csábító íze. Mindkét kávé a prémium
cukrászsütemények világát idézi, hiszen ugyanolyan komplex ízeket hordoznak,
mint amilyenek híressé tették Pierre Hermé csúcsminőségű kreációit.
Aki
egy hosszabb Vertuo ízesített kávéra vágyik, élvezni fogja a latin-amerikai és
afrikai Arabica szemekből összeállított Infiniment Gourmand pirított mogyorós
ízét, amit a praliné és a vanília ízjegyei koronáznak meg. A Vertuo Infiniment
Fruité kávéban pedig a latin-amerikai és afrikai Arabica kávék lágy, gabonás
aromái simulnak harmonikusan egymáshoz a málna élénkítő fanyarságával.
Egy
Pierre Hermé kollekció elképzelhetetlen édességek nélkül, ezért a kávék mellett
érdemes megkóstolni a Infiniment Exquis 70 százalékos étcsokoládét, amely a
Dominikai Köztársaságban termelt single origin csokoládéból készült, és
csábítóan illatozik benne az apró nepáli közösségek által gyűjtött timut bors
grapefruitos-borsos-virágos aromája.
A termékcsalád része az Infiniment Savoureux
málnás-fahéjas keksz is, amely Pierre Hermé művészi instrukciói alapján
készült. A Nespresso kávékhoz remekül illő és az ízprofilok új dimenzióit
feltáró sütemény tésztája szárított málnadarabokat és ceyloni fahéjat rejt,
amelyek élvezetesen kihangsúlyozzák a Nespresso kávék jellegzetes krémességét.
A Café Noble illatgyertya Pierre Hermé és a
francia mesterparfümőr Olivia Giacobetti közreműködésével született meg. Elég
csak meggyújtani, hogy még intenzívebben tapasztalhassuk meg az ünnepek
varázsát. A gyertya lágy, kellemes illatát egy kolumbiai szokás inspirálta: ott
ugyanis a kávét panelával (aranybarna, mézédes nyerscukorral) összekeverve
készítenek élvezetes csemegét. A kávé ízének komplexitását idéző gyertya a fahéj,
a vanília, különböző fűszerek és robusztus Arabica kávészemek illatát árasztja,
és egy újrafelhasználható porcelántartót kapott.
A kollekcióban a Nespresso kifinomultsága
találkozik Pierre Hermé szakértelmével, és egy minden érzékre ható, különleges
élményt kínál a kávérajongóknak.
A
karácsonyi kollekciónak idén is része az Original és Vertuo változatban is
elérhető exkluzív adventi naptár, amely 24 kávét és egy meglepetést rejt.
Az ajándéknak is kiváló adventi naptárban a
Nespresso állandó kínálatának legnépszerűbb kávéi mellett a három Nespresso |
Pierre Hermé kávé is helyet kapott; mindegyik ablak mögött más-más kapszula
található, melyek kellemes ízélményekkel változtatják ünneppé a várakozás
napjait.
A
közösen megalkotott kollekción túl a Nespresso limitált kiadású kávégépekkel is
készült: ilyen például a Vertuo Next Deluxe kávégép csillogó Ezüst és Titán
színben, vagy az ikonikus CitiZ kávégép Éjkék árnyalatban. Az ünnepi kollekciót
a málnapiros színben pompázó Nomad Travel Mug termobögre egészíti ki, amelyben
a kávérajongók bármikor, bárhová magukkal vihetik Pierre Hermé művészien
megalkotott ízeit.
Izgalmas látni, ahogy a limitált kiadású
kávékban találkozik a Nespresso kifinomultsága és Pierre Hermé szakértelme: egy
olyan kollekció született, amely minden ínyenc számára ajándék, és amely
észrevétlen szálakkal köti egymáshoz a különböző nemzedékeket.
.....és miután megismertük a kollekció születésének szívmelengető történetét, még el is készíthettük saját Karácsonyi díszünket, ami a lakásunk éke lehet majd az ünnepekre. 😊🎄
Nem vagyok jó a kreatívitásban, de szerintem ez a dísz egész jól sikerült. 😊😍
A
Nespresso | Pierre Hermé kollekció november 2-től limitált ideig elérhető a
Nespresso Boutique-okban és a nespresso.com oldalon.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése