Nespresso Barista Creations for Ice - Frissítsük fel trópusi jegeskávékkal a nyarat!



Mi kávérajongók idén nyáron újra élvezhetjük a Barista Creations for Ice kávék hűs kényeztetését. 👏😀🌞

A kifejezetten jegeskávénak tervezett Barista Creations for Ice őrlemények most egzotikus meglepetést is tartogatnak, hiszen az Original kínálatban megjelenik a Limited Edition Coconut Flavour over Ice, a Vertuo rendszerhez pedig a Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice kávé.


Egyre népszerűbbek a jegeskávék! 




A 30 év alattiak 37 százaléka hetente háromnál is több alkalommal fogyaszt ilyen jegeskávét ráadásul amellett, hogy szeretik a hideg kávét, ez a generáció kifejezetten keresi az újszerű kávéélményeket és az egzotikus ízeket 2 . Ezt szem előtt tartva a Nespresso a Barista Creations for Ice kávékkal idén nyáron új, kókuszos ízesítéssel kedveskedik a fiatalabb kávéfogyasztóknak.


Fedezd fel a Barista Creations for Ice kávékat!

Az Original kávék rajongói számára, akik szeretnék trópusi utazásra repíteni ízlelőbimbóikat, a Nespresso bemutatja a Limited Edition Coconut Flavour over Ice őrleményt. A kókusz gyönyörű egyensúlyt teremt a latin-amerikai Arabica szemekből készült espresso pörkölt, karamellás ízjegyeivel.

Az idő melegebbre fordultával a Nespresso újra bevezeti népszerű Original jegeskávé-kapszuláit, a Barista Creations Freddo Delicato és a Freddo Intenso kávékat is, amelyek idén nyáron új csomagolásban, de a már jól ismert remek ízekkel érkeznek. A Nespresso Barista Creations for Ice kávékat kifejezetten úgy házasították össze és pörkölték, hogy közvetlenül jégre elkészítve bontakozzanak ki legjobban a kávék frissítő aromái.

Barista Creations Freddo Delicato egy világos pörkölésű kenyai Arabica, amelynek finom, kellemesen gyümölcsös ízjegyei akkor érvényesülnek igazán, ha jégkockákra önjük az italt. Mellette ott a Barista Creations Freddo Intenso azok számára, akik a mélyebb, pörkölt ízeket keresik: a dél-amerikai Arabica kávék és az indonéz Arabica blendje intenzív és izgalmas jegeskávét alkot, amelyek ízei jól illenek az évszakhoz.



Fotó: Nespresso

A nemrég bevezetett Vertuo rendszerhez megálmodott vadonatúj Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice azoknak készült, akik szívesen dobnák fel trópusi ízekkel jegeskávéjukat. A frissítő kókusz egyensúlyt teremt a latin-amerikai és afrikai Arabica szemekből készült kávé pörkölt, karamellás ízjegyeivel.

A jég megváltoztatja a kávé ízét, mert a forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel. De mi a tökéletes jegeskávé titka? „Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. A jég és a kávé aránya legyen kettő, de inkább három az egyhez.” – foglalta össze Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete a legfontosabb alapszabályokat.

Sokféleképpen ízesíthető egy jegeskávé, de az alap recepthez tegyünk három nagyméretű jégkockát (90 g) egy nagy pohárba, készítsük el a jégre 40 ml espresso-t, majd öntsünk rá 90 ml tejet vagy szénsavas vizet attól függően, hogy inkább egy kényeztető „desszertre” vagy egy frissítő koktél-jellegű italra vágyunk.


Jegeskávé receptek és kiegészítők

A jegeskávé-rajongók három új MONIN szirupot tartalmazó limitált kiadású szirup készlettel varázsolhatják még izgalmasabbá a Barista Creations for Ice kávék ízét. A Vanília, Sáfrány és Tiki (citrom-lime-szegfűszeg) ízű szirupok természetes aromákkal gazdagítják a jegeskávénkat.




Azért hogy az otthoni jegeskávé-élmény még teljesebb legyen, a Nespresso újra bevezeti népszerű jégkockatartóját, méghozzá egymásra rakható kivitelben, hogy a jegeskávé-pillanatokhoz mindig legyen otthon elegendő nagy méretű jégkocka.

A Barista Creations for Ice kávék megjelenése alkalmából a Nespresso néhány izgalmas, a nyaralások hangulatát felidéző receptet is összeállított az Original és a Vertuo jegeskávékhoz.


FREDDO INTENSO TIKI FRISSÍTŐ


Fotó: Nespresso


Az Original kínálathoz megalkotott receptben valósággal robbannak a Freddo Intenso ízei, hogy távoli, fűszerillatú vidékekre repítsék az embert. Az italt mindenki könnyen elkészítheti.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)

150 g (5 nagy méretű) jégkocka

90 ml gyömbérsör vagy citromos üdítő

10 ml Tiki szirup

1 szelet friss lime

4-5 bazsalikom levél

opcionális: friss gyömbér, limehéj

Elkészítés:

Tegyünk 1 nagy jégkockát (30 g) egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Keverjük meg, zárjuk le a shakert, majd rázuk össze erősen. Tegyünk 4 jégkockát (egyenként 30 g) egy nagy üvegpohárba.

Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot. Gyűrjünk össze a tenyerünkben 4-5 friss bazsalikomlevelet, és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel. Óvatosan öntsük rá a lehűtött kávét. Dekoráljuk az italt friss gyömbérszeletekkel, limehéjjal és bazsalikomlevéllel.


PROVANCE-I FREDDO DELICATO LIMONÁDÉ


Fotó: Nespresso


Élvezd Franciaország hangulatát ezzel a provence-i virágos- és citrusos kávélimonádéval, amely Freddo Delicato kávéból készült.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 Nespresso Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)

150 g (5 nagy méretű) jégkocka

1 teáskanál friss vagy szárított levendula

100 ml szénsavas víz

15 ml vanília szirup

10 ml friss citromlé

1 friss citrom szelet

opcionális: egy ág friss levendula

Elkészítés:

Készítsünk 40 ml espresso-t 1 evőkanál friss vagy szárított levendulára, hagyjuk 2 percig kioldódni. Szűrjük át egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 nagy (30 g) jégkockát. Zárjuk le a shakert, és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 4 nagy jégkockát, és egy szelet citromot egy nagy üvegpohárba. Öntsünk bele 15 ml vaníliaszirupot és 10 ml friss citromlevet. Öntsünk bele 100 ml szénsavas vizet, és keverjük össze. Óvatosan öntsük a tetejére a hideg kávét, és díszítsük egy friss levendulaággal.


EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO



Fotó: Nespresso


Kókuszos jegeskávé mely azonnal a trópusokra repít.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 Nespresso Coconut flavour over Ice kávékapszula (40 ml)

90 g (3 nagy méretű) jégkocka

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

10 ml sáfrányszirup

limehéj

egy csipet szárított kókuszpehely

Elkészítés:

Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel.


TROPICAL COCONUT FLAVOUR OVER ICE MOCKTAIL (VERTUO)



Fotó: Nespresso


Szeld át a nyarat a frissítő trópusi mocktail Tiki koktélra emlékeztető ízvilágával.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour over Ice

kávékapszula (230 ml)

210 g (7 db nagy méretű) jégkocka

20 ml Tiki szirup

70 ml szénsavas víz

Elkészítés:

Tegyünk 7 jégkockát (30 g/db) egy legalább fél literes üvegpohárba. Öntsünk hozzá 20 ml Tiki szirupot és 70 ml szénsavas vizet. Keverjük meg jól. Készítsünk el 230 ml Tropical Coconut Flavour over Ice kávét közvetlenül a jég tetejére.



Ha új, frissítő ötleteket keresel a Nespresso jegeskávék elkészítéséhez, látogass el a www.nespresso.com/recipes oldalra, és kövesd a @nespresso oldalt az Instagramon. A Nespresso Barista Creations for Ice kávék május 31-től elérhetők a Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt