Így védd a bőröd! Bőrápolási alapok minden korosztálynak - Az 5. születésnapját ünnepli a NovAge termékcsalád

 



Az arcápolás a napi rutinunk része, hiszen minden nő számára fontos, hogy arcbőre üde és ragyogó legyen. Kevesen veszik azonban figyelembe, hogy a korunkkal nemcsak a bőrünk állapota, de igényei is megváltoznak. Hiszen mást kíván egy húszéves és mást, egy ötvenéves nő arcbőre. 




Az alábbiakban az innovatív svéd kozmetikumok fejlesztőinek szakértelmét segítségül hívva szedtük össze, hogy a bőröregedésnek milyen jeleivel kell szembenézni a különböző életkorba lépve, illetve, hogy mit tehetünk életünk különböző fázisaiban a bőrünk fiatalításáért.


Először is kezdjük egy aranyszabállyal, amit nagyon sokan nem ismernek, így már az arcápolás alapjainál elbuknak. Rengeteg nőnél kizárólag az éjszakai és nappali arckrémek használata jelenti a bőrápolást, pedig ez még kevés az igazán látványos változáshoz, hiszen a megfelelő arcápolási rutin törzsét négy fontos lépés adja. 



Az első feladat mindig az alapos arctisztítás, amely fokozza a kozmetikumok hatóanyaginak felszívódását a bőrben. A második lépés a szemkörnyékápoló használata. Talán rengetegen nem is tudják, de a harmadik lépésként elengedhetetlen szérumok nagyon sokat segítenek az arcbőr fiatalításában. És végül jöhet a jól ismert nappali vagy éjszakai arcápoló krém negyedik lépésként. Persze ezt a négy lépést még számos hatékony kezeléssel kiegészíthetjük, melyek mind hozzájárulhatnak a bőrünk egészségének megtartásában. 


Az alábbiakban ehhez is kapunk majd segítséget.


Felmerül azonban a kérdés, hogy hány éves kortól, illetve hogyan érdemes megválasztani a bőrünk számára legalkalmasabb arcápolókat. Az Oriflame NovAge termékcsaládjának fejlesztői sokezer órás kutatás-fejlesztői munkával a hátuk mögött ezúttal nekünk is segítenek abban, hogy melyik korosztálynak mire érdemes odafigyelni.


Hidratálás és energetizálás a 20-as éveinkben 





Sokaknak eszébe sem jut, de már egészen fiatal korban is érdemes tenni a bőrünk öregedése ellen, hogy megőrizzük arcunk fiatalságát. Már 20 éves kor felett is megfigyelhetjük a fakuló bőrtónust, a hidratáltság hiányát és a tág pórusokat a bőrünkön. A megfelelő arcápoló család használatával azonban segíthetünk a bőr energetizálásában, a fáradtság jeleinek és a finom vonalak, valamint a pórusok láthatóságénak csökkentésében.


Kollagén is hyaluron a ráncfeltöltésért a 30-as éveinkben




30 éves kor felett már láthatóbb jelei lehetnek a bőr öregedésének. A fakó bőrtónus és a hidratáltság hiánya mellett érzékelhetjük a finom vonalak, ráncok megjelenését is, ekkor azonban még gyorsan és hatékonyan befolyásolhatjuk ezeket a változásokat. Tudományos eredmények is alátámasztják, hogy az. ún Tri-Peptide technológia fokozza a kollagén termelődését, amely fontos szerepet tölt be a ráncok csökkentésében, az alacsony molekulasúlyú hyaluronsavval pedig akár azonnali eredmény is mutatkozhat a ráncfeltöltés terén, a növényi – akár acaiból nyert - őssejt kivonat pedig lassíthatja a bőröregedés folyamatait.


40-es éveinkben alkalmazzunk elasztint a bőr megereszkedése ellen



40 éves kor felett az eddig felsorolt bőrtünetek mellett a bőr megereszkedésével is kell számolni. A lifting ebben a korban már fontos szerepet tölt be a bőrápolásban, ehhez pedig az elasztin termelődés serkentése járulhat hozzá. Ha pedig emellett a kollagén csökkenésének mértékét is meg tudjuk akadályozni a bőrben – például a nyáriorgonából nyert növényi őssejt kivonattal -, akkor sikeresen lassíthatjuk a bőröregedés folyamatát.


Szálljunk harcba a pigmentfoltok és a mélyebb ráncok ellen az 50-es éveinkben




A bőröregedés jelei 50 éves kor felett válnak igazán láthatóvá. Ekkor már megjelenhetnek pigmentfoltok, elveszíthetjük bőrünk feszességét, a ráncok a finom vonalak elhagyásával mélyülhetnek, egyre szárazabb lehet a bőrünk és a bőrtömörség hiányának hatására az arckontúrunk is tompulhat. Innovatív és tudományos alapokon nyugvó technológiákkal azonban tovább tudjuk fokozni a bőrben a kollagén termelését, ezzel csökkentve a mélyebb ráncok megjelenését, növelve a bőrünk vízellátottságát és tömörségét. A jól megválasztott növényi őssejt kivonat pedig a bőrtömörség megőrzése mellett a pigmentfoltok eltüntetésében is segítségünkre lehet.


Ne feledkezzünk meg a kiegészítő kezelésekről




Persze bármilyen korúak vagyunk, nem árt kiegészítő kezelésekkel is támogatni napi arcápolási rutinunkat, melyben segítségünkre lehetnek az Oriflame ötödik évfordulóját ünneplő NovAge termékcsalád új, ún. ProCeuticals termékei, amelyek öt különböző módon szállnak szembe a bőr kihívásaival.

Ha egyenletesebb bőrszínre vágyunk, akkor érdemes belevágnunk a C vitamin erejével egy 4 hetes bőrfehérítő programba. A 10%-os C vitamin szérummal gátolhatjuk a melanin termelését bőrünkben, biztosítva az egyenletes bőrtónust. A makacsabb ráncok ellen az 1,1%-os retinol cseppek lehetnek a segítségünkre, melyek látványosan helyreállítják a bőr víztartalmát állandó használat mellett, serkentik a bőrünk sejtmegújulását és bőrünk felszínének textúrájában is jelentős javulást eredményezhetnek. 

A bőrhibák eltüntetésére és bőrünk megújítására hatékony megoldást jelenthet a hámlasztás, amely a száraz és elhalt hámsejtek eltávolításával hat a bőrünkre, elősegítve ezzel az új bőrsejtek képződését. A bőrfeszesítést a peptide-ben gazdag ampullákkal tudjuk elérni, végül pedig egy komplex összetevőjű, niacinamide-ot is tartalmazó fátyolmaszkkal fokozhatjuk bőrünk hidratáltságát és egészséges megjelenését. A niacinamide a B3-vitamin egyik formája, amely nemcsak erősíti a bőr felső rétegét, de pozitív hatása van a hámrétegre és a kollagén termelést is növeli.




A hatékony bőrápolás és az arcbőrünk megújítása csak egy karnyújtásnyira van, ne féljünk használni a kínálkozó lehetőségeket!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés