BIODERMA Pigmentbio - Tökéletes megoldás a pigmentfoltos bőr kezelésére

 





Sziasztok! 

Sokan vagyunk akik régóta küzdünk pigment foltokkal, amik eléggé megkeserítik a mindennapjainkat. Ráadásul nyáron az erős napsugárzás hatására fel is erősödnek a foltocskáink, amiktől hatékonyan és nagyon gyorsan szeretnénk megszabadulni, vagy legalább csökkenteni az erősségüket. 

Ugyan már biztos mindenki csípőből vágja, hogy miként is működik, hogy alakulnak ki a foltok, de azért egy picit most ismételjük át, és hátha van olyan olvasó, akinek még tudok új információval szolgálni. 😊 

Amikor a bőr intenzív napsugárzásnak van kitéve, az UV-sugarak áthaladnak az epidermiszen, és stimulálják a bőr pigmentációs sejtjeit (melano-citákat).

A melanociták az UV-sugárzás hatására nagy mennyiségű melanint állítanak elő, ami a bőr színét meghatározó festékanyag.
Pigmentfoltok akkor jelennek meg, amikor a melanin túltermelődik, és nem egyenletesen oszlik el a bőr felületén: bizonyos területeken felhalmozódva a bőr elszíneződését okozza.
A hiperpigmentáció bármilyen korosztályban, nőknél és férfiaknál egyaránt előfordulhat.
Különböző bőrtüneteknél eltérő formában és méretben jelentkezhet.

A HIPERPIGMENTÁCIÓ 3 FŐ MEGJELENÉSI FORMÁJA

A melazma (terhességi maszk) a hiperpigmentáció olyan fajtája, amely leginkább a nőknél gyakori, különösen terhesség alatt és után.
Nagy, sötét, elszíneződött foltokban jelenik meg, főként az arcon. Azokon a területeken alakul ki, amelyek leginkább ki vannak téve a napsugárzásnak: arccsont, homlok, orrnyereg, felső ajak. A foltok szimmetrikusan helyezkednek el, szabálytalan kontúrok, élek jellemzik.

A lentigo (pigmentfolt/ napfolt/öregségi folt) nem más, mint a test különböző, napfénynek kitett területein (kezek, vállak, arc, karok) megjelenő hiperpigmentáció.
Számuk és méretük az életkor előrehaladtával növekszik.

A PIH heges és szabálytalan körvonalú foltként jelentkezik, leginkább a bőrirritációk, esztétikai eljárások, bőrsérülések (seb, égés, pattanások) utáni hegek következtében.


HOGYAN KEZELHETJÜK A HIPERPIGMENTÁLT BŐRT?

A bőrön jelentkező különböző pigmentációs problémák kialakulását és súlyosbodását számos külső és belső tényező okozhatja:

Az esetleges elszíneződések csökkentése érdekében bőrgyógyásza különböző kezeléseket javasolhat a lokális gyógyszeres kezelésektől kezdve a hámlasztó eljárásokon át, egészen a lézeres beavatkozásokig és a fényterápiáig.

Ezen bőrgyógyászati eljárásokat követő kezelésmentes időszakokban ajánlott összeállítani egy dermokozmetikai napi bőrápolási rutint, a hosszú távú hatékonyság érdekében.

A Pigmentbio termékcsalád a Bioderma innovációja, amely átfogó megoldást nyújt a pigmentfoltos, érzékeny bőr kezelésére.

A termékcsalád célja, hogy támogassa a bőrgyógyászati depigmentáló kezelések hatékonyságát, és magakadályozza a pigmentfoltok újbóli megjelenését. A termékcsalád önmagában, monoterápiában is alkalmazható, fő hatóanyagai korlátozzák a melanintermelés folyamatát, miközben minimálisra csökkentik a kiújulás kockázatát.

A Pigmentbio termékcsalád széles termékválasztékot kínál minden bőrtípusra, még a legérzékenyebb bőrűeknek is.






Tisztít és hámlaszt, ezáltal egyenletes és ragyogó bőrt eredményez (arcra és testre).

AHA-savak + hámlasztó mikrogyöngyök korrigálják az arcbőr egyenetlenségeit 
Andrografolid, Lizin-azelát az aktív hatóanyagok kombinációja csökkenti a melanin termelést.
Hidratáló összetevők puhítják a bőrt Egységes, ragyogóbb bőrtónus.
Krémes, habzó textúra.


Több hete használom, és nemcsak én, de a bőröm is nagyon szereti ezt a habzó lemosót. 😀 
Kellemesen és kíméletesen dörzsöli, ezáltal sokkal hatásosabban tisztítja az arcom, ráadásul sokat segít a pigment foltjaim halványításának előkészítésében. 


A pigmentfoltos bőrre kifejlesztett  Pigmentbio Habzó krémlemosó egy ragyogást fokozó tisztító, amely elősegíti a barna foltok halványítását és megakadályozza azok újbóli megjelenését.
Ez a termék olyan aktív összetevők szabadalmaztatott kombinációját tartalmazza, amelyek ismertek depigmentáló hatásukról: Andrografolid és Lizin-azelát. Ezek a hatóanyagok szabályozzák a hiperpigmentációt okozó biológiai mechanizmusokat az optimális világosítás és megelőzés érdekében.
Szabadalmaztatott hatóanyagok kombinációja:
A citromsav elősegíti az epidermisz megújulását és a pigmentfoltok halványítását
A Coco Glucoside / Glyceryl Oleate segít megerősíteni a bőr barrierjét
AHA-savak + hámlasztó mikrogyöngyök korrigálják az arcbőr egyenetlenségeit

Krémes habzó textúra. Enyhén illatosított. Szappant nem tartalmaz.










Ragyogást elősegítő nappali krém a pigmentfoltos, érzékeny bőr kezelésére és védelmére.


SPF50+, UVA/UVB optimális védelmet nyújt LumiRevealTM Technológia csökkenti a melanintermelést PP-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, Szalicilsav tartós hidratációt biztosít, támogatja a depigmentáló hatást, valamint fokozza a bőr ragyogását.


1,5 hónapja használom, és szuper hír, hogy ez a BIODERMA-nak ez is olyan teméke, amit nagyon könnyen fel lehet vinni az arcra, nem ragad, nem tapad és gyorsan könnyen felszívódik. 😊
Ráadásul a mindennapokban is tökéletes,  főleg nekünk sminkelős hölgyeknek, ugyanis kiválóan működik  a smink alatt is. Ráadásul egész nap kiválóan hidratáltan tartja a bőrt, és a smink sem pereg le róla, nem törik meg,és azt tapasztalom, hogy szerencsére valóban halványodnak a foltjaim. 😊


Csökkenti a már meglévő pigmentfoltok számát és méretét, valamint megakadályozza a további foltok megjelenését.
Nagyon magas fényvédelem.

Az UV-sugárzás elleni fényszűrő rendszer segítségével védi a bőrt és megelőzi a napsugárzás okozta foltok kialakulását. A C-és E-Vitamin szinergikus működése hozzájárul a foltok halványításához, valamint megakadályozza a korai bőröregedés látható jeleit.
PP vitamin tartalma erősíti a barrier funkciót, hosszantartó hidratációt biztosít és serkenti a sejtregenerációt.
Selymes textúra. Nagyon jó bőrtolerancia.
Enyhén illatosított. Nem mitesszerképző.
Orvosi és bőrgyógyászati felügyelet mellett tesztelt.









Aktív C-vitamin: 2%
AHA-sav: 8%
BHA-sav: 2%
+ LUMIREVEAL Technológia


Csökkenti a már meglévő foltok intenzitását és méretét, és megakadályozza azok újbóli kialakulását.
Egységessé és ragyogóvá varázsolja az arcbőrt.

Folyékony és könnyű textúra, amely gyorsan beszívódik. 8 órán keresztüli hidratáltságot biztosít. Enyhén illatosított.
Nem mitesszerképző.

Orvosi és bőrgyógyászati felügyelet mellett tesztelt.


Nagyon könnyű, és igen folyékony készítmény, amit néhány könnyed mozdulattal fel tudjuk vinni az arcunkra, és szépen el is tudjuk oszlatni, hogy mindenhol ki tudja fejteni a hatását. Nagyon jó érzés felvitel után a bőrömnek, és az utána azonnal használt éjszakai krémmel tökéletesen kiegészítik egymást. 😊



LumiReveal™ Technológia: A C-, az E- és a PP-vitamin együttes kombinációja javítja a pigmentfoltok elleni hatást, és erősíti a bőr barrier funkcióját. BIODERMA által kifejlesztett peeling hatású ápoló, mely halványítja a pigmentfoltokat és ragyogóvá teszi a bőrt. A LUMIREVEAL™ technológia magas AHA/BHA koncentrációval rendelkezik, amely hámlaszt és fokozza a bőr ragyogását. A tiszta, aktív C-vitaminnak  köszönhetően halványítja a pigmentfoltokat. Az antioxidáns tulajdonságú E-vitamin védelmet nyújt a korai bőröregedés látható jelei ellen. Folyékony és könnyű textúra, amely gyorsan beszvódik. 8 órán keresztüli hidratáltságot biztosít.








Egész éjszakán át tartó regenerálás az érzékeny, pigmentfoltos bőrnek. Világosítja és egységesíti az arcbőr tónusát.

LUMIREVEAL TECHNOLÓGIA Csökkenti a melanintermelést.
PP-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, Szalicilsav
HEXAPEPTIDE-2 Szabályozza a kollagéntermelést, ezáltal feszesebb arcbőrt eredményez.

Kellemes állagú, könnyen felvihető ő is, és kiváló éjszakai regenerálást ad a bőrömnek. 
A C vitaminos szérumnak köszönhetően kiválóan dolgozik a pigment foltjaim ellen, mert tökéletesen működnek együtt. 😊
A pigment halványító hatása mellett, még azt szeretem pluszban, hogy minden reggel kisimult pihe-puha arcbőrrel ébredek, és olyan jó, hogy nem egy megfáradt arc néz vissza rám a tükörből. 😊  


Csökkenti a már meglévő pigmentfoltok számát és méretét valamint megakadályozza a további foltok megjelenését. Halványítja és egységesíti az arcbőr tónusát. A Pigmentbio Éjszakai regeneráló krémben található LumiReveal™ Technológia, amelyet bőrgyógyászati kezelések során fejlesztettek ki, csökkenti a melanintermelést, miközben serkenti a sejtek regenerációját és korrigálja a bőrhibákat. A hexapeptid a kollagénszintézis szabályozásában betöltött szerepének köszönhetően biztosítja a bőr megújulását és rugalmasságát. Vízben gazdag, friss, könnyű és enyhén illatosított textúra.
Nagyon jó bőrtolerancia. Nem mitesszerképző.
Orvosi és bőrgyógyászati felügyelet mellett tesztelt.

A  bőrgyógyászati kezelések során kifejlesztett LumiReveal™ Technológia a melanintermelés csökkentésével korlátozza a pigmentfoltok megjelenését, tartósan egységesíti és ragyogóvá teszi az arcszínt.

Ez a technológia hatékony és tartós eredményt biztosít a hiperpigmentációt okozó 3 biológiai szakaszon keresztül, miközben jó bőrtoleranciát biztosít:
Gyulladás: a glabridin csökkenti a gyulladást, ami a melanin túltermelését okozza;
Festékanyag termelés: andrographolid + azelainsav korlátozza a melanin termelését
Elimináció: Az epidermactiv fokozza a sejtek megújulását azáltal, hogy eltávolítja a melaninnal töltött sejteket.
A Pigmentbio Éjszakai regeneráló krémben található HEXAPEPTIDE-2 szabályozza a kollagéntermelést, ezáltal feszesebb arcbőrt eredményez.


A termékcsalád minden darabja már elérhető a dermokozmetikumokat forgalmazó patikákban. 



























Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt