Nespresso REVIVING ORIGINS - Segítsünk a kiszámítható és fenntartható élet megőrzésében





Sziasztok! 

A világ néhány területén minden adott ahhoz, hogy kivételes kávé teremhessen. Azonban a gazdasági, társadalmi és természeti kihívások nagyban befolyásolják a terméshozamot. 
Ez történt a korábban kiváló termőterületnek számító Zimbabwe keleti fennsíkjaival, az ugandai Rwenzori-hegységgel és a kolumbiai Caquetá és El Rosarió régiókban. 

Ezeken a helyeken egykor virágzott a kávétermesztés.

A Nespresso REVIVING ORIGINS programjához most Te is csatlakozhatsz, és segíthetsz a különleges kávétermő területek helyreállításában és a farmerek életének jobbá tételében. 😊




A nehéz idők elmúltával néhány farmer úgy döntött, újrakezdi a gazdálkodást, a Nespresso pedig támogatja őket tudásuk felélesztésében és új gyakorlatok kialakításában. 

A program elsődleges célja, hogy segítségével helyreállítsák azokat az eltűnőben lévő különleges termőterületeket, amelyek az országokat sújtó gazdasági, társadalmi és természeti kihívások miatt veszélybe kerültek. A program segít abban, hogy a farmerek és közösségeik újra kiszámítható életet élhessenek, fenntartható művelési módszereket alkalmazzanak a kávéfarmokon, és hogy megőrizzük a világ néhány legritkább, legkülönlegesebb kávéfajtáját. 
az, hogy ma megkóstolhatjuk ezt a három kávét, hatalmas mérföldkő, amely sok ember több éves munkájának és szoros együttműködésének az eredménye. 





A Te támogatásoddal, a farmerek elkötelezettségével és a Nespresso szakértelmével nagyban javítható a megtermelt kávé minősége és mennyisége is, amelynek eredményeképp remélhetőleg, egy nap majd REVIVING ORIGINS kávék az állandó kínálat részévé válhatnak. 
A sikerek révén más, nehézségekkel küzdő régiókban is meghonosítható ez a program, ezért egyre több gazda keltheti életre régi ültetvényét, mi pedig felfedezhetjük ezeket az eltűnni látszó, kivételes kávékat.






"A díjnyertes fotós, Rena Effendi is osztja azt a meggyőződéset, hogy a kávé több, mint egyszerű növény. A National Geografic magazinnal közösen megörökítették a helyi gazdák hihetetlen elkötelezettségét és szellemiségét, bemutatva, mi mindent tudtak megvalósítani REVIVING ORIGINS program segítségével - és hogy ez milyen hatással volt közösségeikre. Látogass el a National Geografic és a Nespresso honlapjára, ahol többet is megtudszt erről az együttműködésről, és megismerheted a REVIVING ORIGINS történetét úgy, ahogyan azt Rena Effendi megörökítette."








...és most mi is részesei lehetünk hihetetlen REVIVING ORIGINS kalandnak, és felfedezhetjük három kávétermelő vidék ízeit és történetét. 






"Az Uganda nyugati felén húzódó Rwenzori-hegység ideális hely az Arabica számára, ám az ország viharos történelme a kávétermelésre is rányomta a bélyegét. Napjainkban szakértő oktatók ismertetik meg a Josephez hasonló gazdákat a mezőgazdaság és a fenntarthatóság legjobb módszereivel, így az itt termelt kávék újra egyre különlegesebbek lehetnek."



"A Kolumbiában 50 éven át dúló polgárháború miatt sok gazda elhagyta a földjét. Azért, hogy segítsen újra életre kelteni Caquetá és El Rosario ültetvényeit, a  szorosan együttműködik az olyan farmerekkel, mint Don Fernando. Együttes erővel újjáépíthetjük az infrastruktúrát, és fenntartható gazdálkodási módszereket honosíthatnak meg."


"Zimbabwe keleti fennsíkjai ideális területek a kávétermesztésre, azonban az éghajlatváltozás és a politikai bizonytalanságok meggyengítették a régiót. A hosszú távú célja, hogy segítsen újjáéleszteni a helyi kávétermesztést, ezért szakmai továbbképzéseket biztosítanak a Jescához hasonló gazdák számára."







Segítsünk együtt a kiszámítható és fenntartható élet megőrzésében! 😊💕



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt