Medostore – Kálcium - Magnézium kapszula

Sziasztok! 



Már korábban egy bejegyzésemben írtam a MEDOSTORE Kft. -ről  és a tőlük tesztelésre kapott csodás  Dr. Organic lábápoló krémről. 

Most ismét voltak olyan kedvesek, és felajánlottak tesztelésre egy étrend-kiegészítő terméket. 

Mivel sajnos a versenysportnak köszönhetően az ízületeim totálkárosak és hát öregszem is na, így a Kálcium-Magnézum kapszulát választottam. :)













Hatóanyagok: (bruttó/nettó tömeg)
Kálcium(500 mg / 475 mg)
Magnézium (250 mg / 150 mg)

Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula étkezés közben
Kiszerelés: 90 db kapszula






Volt jó pár hét alkalmam a tesztelésre, sőt még a férjemnek is elkezdtem adagolni, mert Neki is totálkárosak az ízületei, pedig egy fiatal ember :) 

Nos így már ketten használtuk és már az első hét után mindketten tapasztaltuk a jótékony hatását. 

Nálam úgy jelentkezett, hogy esténként nem jött rá a térdemre a rángógörcs és nem szenvedtem a fájdalomtól. :) 
A magnézium pótlás miatt pedig valóban sokkal nyugodtabbnak érzem magam. Nem kapom fel olyan hirtelen a vizet és sokkal gyorsabban alszom el esténként. Nem kattog az agyam minden féle hülyeségen. Hanem egyszerűen csak hipp-hopp elalszom. :) 

 

Férjemnél is nagyon látványos volt a javulás, mégpedig tollasozás közben már nem érzett a csuklójában fájdalmat és a többi ízületének fájdalma sem jelentkezik már sem napközben, sem esténként. . 


Többek között azért is nagyon örültem, hogy kipróbálhattam ezt a készítményt, mert megtapasztalhattam én is, hogy a  Medostore Kálcium-Magnézium kapszulával pótolható a szervezet számára szükséges ásványi anyag mennyiség.




A terméket most 20%-os akciós 3.192,-Ft. áron beszerezhetitek a MEDOSTORE Kft. webáruházában (http://medostore.hu/egeszseg/medostore_kalcium_magnezium_90_db)



vagy az alábbi üzletekben







Ha megengeditek, akkor egy picit így levezetésként megemlíteném külön-külön a két anyagot, hogy miért is jók a szervezetünknek és mire kell ügyelnünk használatakor. 





KALCIUM


A kalcium puha, könnyű fém, az alkáliföldfémek csoportjába tartozik. Vegyjele Ca. Humphry Davy fedezte fel 1808-ban.
Biogén elem, így minden élő sejt építőköve, amely nélkülözhetetlen minden élő szervezet számára. Az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló fém a szervezetben.

Mi a kalcium szerepe?
  • Nélkülözhetetlen a véralvadásban, a szív- és csontvázizmok összehúzódásában, az enzimek működésében. Része van az ideg– és izomműködésben, enyhíti a vádligörcsöt. Segíti az idegrendszerben az ingerületek közvetítését.
  • A csontok és fogak építőanyaga, viszont a csontok és fogak egészségét csak a foszforral együtt tudja biztosítani. Tinédzserkorban a maximális csontsűrűség kialakításában, a csontok és fogak egészséges fejlődése szempontjából igen fontos szerepet játszik.
  • A kalcium nélkülözhetetlen a B12 vitamin felszívódásában, ezenkívül elősegíti a vas felszívódását.
  • Enyhíti az allergiás tüneteket, és az álmatlanságot, mérsékli az ingerlékenységet és figyelemzavart, továbbá igen fontos funkciója, hogy semlegesíti az állati eredetű fehérje elfogyasztása miatt képződő savakat. Ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek savasítanak, akkor a szervezetünk arra kényszerül, hogy visszaálljon a lúgos állapotába. Ezzel viszont kalciumot von ki a tartalékaiból, azaz a csontokból. Nagyon oda kell tehát figyelnünk a táplálkozásunkra!
  • A csontritkulás egyik ellenszere, sőt, újabb kutatások szerint a magas vérnyomás betegség kialakulása is megelőzhető megfelelő mennyiségű kalcium fogyasztásával.
  • A kalcium felvételét segíti a D-vitamin, amelyre a kalcium csontokban történő raktározódása miatt van szükség.
  • A kalcium anyagcserét a kalcium és D-vitamin bevitel, valamint a mellékpajzsmirigy által termelt parathormon és kalcitonin szabályozza. A kalcitonin csökkenti a vér kalciumszintjét és segíti a csontokba történő beépülést, míg a parathormon növeli a vér kalciumszintjét a csontokból történő felszabadítás fokozásán és az ürítés csökkentésén keresztül.
  • A kalcium a hatását magnéziummal, foszforral és D vitaminnal együtt fejti ki legjobban.
  •  

A kalcium felszívódása

Felnőtt emberekben az elfogyasztott kalcium 20-40%-a szívódik fel. Azért csak ennyi, mert a kalcium hasznosulását a gyomor–és bélrendszeri betegségek is befolyásolják. Nemcsak magas kalciumtartalmú ételeket kell enni, hanem a vitaminok és ásványi anyagok összhangjára is ügyelni kell.
A kalcium felszívódását akadályozza a szénsavas kólából származó foszfor, és a rebarbarában lévő oxalátok. Itt kell megemlíteni, hogy mivel a foszfor és a kalcium ugyanazon az úton szívódik fel, így akadályozzák egymás hatásosságát. Ezért a megfelelő kalcium-felszívódás érdekében kerülni kell a magas foszfor tartalmú élelmiszereket. Ilyen például: zsíros sajtok, kakaó, és az abból készült élelmiszerek, kávé, kóla.

A kalciumhiány tünetei
Amennyiben mégis hiány lépne fel a szervezetben, az alábbi tünetek észlelhetők: izomrángás, izomgörcs, alacsony csontsűrűség. Hiány esetén a kalcium a csontokból oldódik ki, így a vérbe kerül és az érfalra rakódik le, ami a károsodott érfalak meszesedéséhez vezethet.
Tartósan elégtelen bevitel gyermekkorban a rachitis, angolkór (D vitamin hiány) formájában míg felnőtt korban a csontritkulás formában jelentkezhet.




 

MAGNÉZIUM



A Magnézium nélkülözhetetlen az izomzat és az idegrendszer megfelelő működéséhez, a fehérjeszintézis folyamataihoz, továbbá fontos szerepet játszik a szív munkájában is. Elengedhetetlen a csontok szilárdságának fenntartásához, mivel ez az anyag szükséges a kalcium megkötéséhez.
A felnőtt ember szervezete 20-28 g magnéziumot tartalmaz. Ennek 59 százaléka a csontrendszerben található meg oldhatatlan formában, míg 40 százaléka a különböző szervekben - legnagyobb mennyiségben a vázizomzatban, a szívizomban, az agyban, a májban, a vesében - fordul elő. A maradék egy százalék a sejteken kívül, a szövetek közti folyadéktérben oszlik el.


A felnőtt férfiak magnéziumszükséglete mintegy napi 350 mg, a nőké ennél valamivel kevesebb, 250-300 mg. A gyermekek esetében ez az adag függ az életkoruktól és a testsúlyuktól is: a csecsemők napi 30 mg-jától a kamaszok napi 250 mg-jáig terjed. Ám bizonyos élethelyzetekben fokozódik a szervezet magnéziumszükséglete.
A szervezet magnéziumellátottságát a gyomor-bél rendszer és a vese működése is befolyásolja. A magnézium a vékonybélből felszívódva a vérárammal a sejtekbe és a szövetekbe jut. A táplálékkal bevitt magnéziumnak csak mintegy harmada-fele szívódik fel. Minden olyan betegség, amely a gyomor-bél rendszert érinti (például a Crohn-betegség vagy a krónikus hasmenés) csökkenti a magnézium felszívódását, és hosszabb távon hiánytüneteket okozhat.

Ha nincs elég

Ha a szervezetünk nem jut elegendő magnéziumhoz, azt először azok a sejtek sínylik meg, amelyek különösen sok energiát használnak fel, vagyis az idegsejtek és az izomsejtek.A tünetek a napi rohanás közben talán fel sem tűnnek, vagy sokan a feszített életmód rovására írják, és csak akkor kezdenek megoldást keresni, ha már súlyosbodnak a problémáik.
A magnéziumhiány korai tünete lehet az étvágytalanság, a hányinger, a hányás, a fáradtság, a gyengeség vagy az izomgörcsök (jellegzetes tünet az éjszakai lábikragörcs). Fokozódhat a stresszhajlam, nehezebben tudunk koncentrálni egy-egy feladatra, esetleg feszültség, szédülés léphet fel.
Az egészséges vesék hosszú ideig kiegyenlíthetik a csökkent magnézium felszívódást azzal, hogy a vizelettel kevesebb magnézium ürül ki. Ugyanakkor fokozott lehet az ásványianyag-ürítés - és így magnéziumhiány keletkezhet - többek között rosszul kezelt cukorbetegség vagy alkoholizmus esetén, amikor a nagy mennyiségű vizelettel sok magnézium is távozik.

Fokozott magnéziumszükséglet

  • Erőteljes szellemi vagy fizikai igénybevétel, vizsgaidőszak, stresszes életmód, aktív sportolás, fizikai munka során a sejteknek több energiára van szükségük.
  • Gyerekeknek és serdülőknek a gyors növekedés miatt van szükségük több magnéziumra.
  • Számos igen elterjedt betegségben lehet magnéziumhiányt igazolni. Ezek közé tartozik többek között a szívelégtelenség, szívritmuszavar, magas vérnyomás, cukorbetegség, migrén, asztma. Ide tartozik a stressz is, amire a szervezet hormonális változásokkal is reagál, amelyek kedvezőtlen irányban befolyásolják a magnézium háztartást.
  • Egyes gyógyszerek mellékhatásaként a vizelettel fokozottan ürül a magnézium, ilyenek a vízhajtók, egyes antibiotikumok és citosztatikumok.
  • Rosszul beállított cukorbetegség esetén a nagy mennyiségű vizelettel sok magnézium is eltávozik.
  • Az alkoholisták több mint felénél alacsony magnéziumszintet állapítottak meg, melynek oka valószínűleg a csökkent bevitel, de szerepet játszik a vizelettel való fokozott magnéziumvesztés is.
  • Időseknél nagyon gyakori a magnéziumhiány. Ennek több oka is lehet, a csökkent bevitel vagy a rossz felszívódás, a fokozott ürítés, de az idősek sok olyan gyógyszert is szednek, amely kedvezőtlenül befolyásolja a magnéziumszintet.







Ti használtok értend-kiegészítőket? Ha igen, akkor tapasztaljátok a jótékony hatásait?   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés