COSMIA - minőség megfizethető áron






Sziasztok! 

Múlt héten az Auchan Magyarország sajtó és blogger reggelijén volt szerencsém megismerkedni a cég legújabb állatkísérletektől mentes kozmetikumaival a Cosmia márkával.


Előadást tartottak nekünk magáról a márkáról, és a márkán belül minden egyes termékcsoportról. 


A Cosmia márkának több mint 400 terméke van és ezen belül több termékcsaládja is (hipoallergén, dermoprotektor és organikus) megtalálható már az Auchan áruházakban, de májustól és szeptembertől újabb termékek kerülnek kihelyezésre a polcokra. 


"A Cosmia termékeket a modern élet követelményeinek megfelelően fejlesztették ki, amelyek között bárki megtalálhatja a bőrtípusának megfelelőt. A kellemes illatok, a legmagasabb minőségű összetevők, a praktikus csomagolás és az ismert, vezető márkáknál jóval megfizethetőbb ár mind azt a cél szolgálják,
hogy a hétköznapokban bárki számára elérhető legyen a minőségi szépségápolás.


A független laboratóriumokban tesztelt termékeket többek között Franciaországban, Olaszországban
és Spanyolországban gyártják, az illatokat pedig nemzetközi szakértők fejlesztették ki. A termékek csomagolását az egyszerűség és a letisztultság jellemzi, így kiválóan illenek bármely fürdőszobába vagy hálószobába. A Cosmia márka a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően évente bővíti és frissíti termékkínálatát a fogyasztói elvárásoknak megfelelően. A márka a parabén mennyiségének minimalizálása, illetve a termékek többségében annak elhagyása mellett kötelezte el magát." 






Az Organikus termékek 95 %-ban organikus összetevőket tartalmaznak, argánolajos és rózsás változatokban kaphatók. A termékcsaládban megtalálhatók enyhén illatosított, természetes hatóanyagokkal ápoló testápolók, hajápolók, tusfürdők és bőrradírok. 






A natúr, hipoallergén termékcsalád olyan bőrvédő termékeket, többek között arcápolókat, testápolókat, és tusfürdőket kínál, amelyek lágyítják, megnyugtatják és hidratálják a különösen érzékeny bőrt. 








Ezek mellett kifejlesztették a hipoallergén smink termékvonalat is, amely megfelel a legszigorúbb bőrgyógyászati előírásoknak, és gondosan összeválogatott alapanyagai garantálják, hogy még a legérzékenyebb bőrűek is irritáció nélkül használhatják. A termékek között megtalálhatók, alapozók, BB krémek, szemhéjpúderek, szempillaspirálok, szemceruzák, rúzsok...






Természetesen így a nyár közeledtével a napvédő termékek spray, olaj, testápoló és krém formájában érhetők el, és ezen felül pedig külön termékcsalád gondoskodik a gyermekek bőrének védelméről és a napozás utáni testápolásról.






Az óriási kínálatból nekem is van szerencsém néhányat kipróbálni, amiket szokás szerint az egész család birtokba és tesztelés alá vett. :) 








COSMIA Natúr argán olajos sampon és és balzsam






Nagyon kellemes narancsos, mandarinos intenzív, de nem tolakodó illatú mindkét teremék. A sampon állaga jó, két pumpálásnyi elég egy hajmosáshoz (ezt az én vállig érő hajamhoz mérten írom), könnyen kimosható. Már mosás közben is érezhető az argán olaj hatása, mert nem csikorog a haj, ellenben zsíros olajos hatás sincs, tehát nem kell aggódni, hogy összeáll a haj, azaz mosás után zsíros érzet maradna. 

A balzsamon érezhető, hogy nincs szilikon tartalma, mert nem csúszkál, nem siklik, viszont mikor a nedves hajamra kentem azt tapasztaltam, hogy szinte becuppantják a hajszálaim a tápláló krémes balzsamot, és lemosáskor sem volt sikamlós érzet.
Olyan volt mintha semmi nem maradt volna a hajamon semmi, amit le kéne mosnom. :) 


Mindkét termék elnyerte a tetszésemet annyira, hogy Krisztikém haját is ezzel mossuk, ugyanis még szebb fénye van a kis egészséges hajának. :) 




COSMIA Barack tusfürdő tej




Azért tusfürdő tej, mert nagyon krémes állagú termékről van szó. Olyan mint általában minden krémes tusfürdőnek, de zuhanyzás után nincs csípő viszkető érzet. 

Az illata olyan mennyei, mintha érett barackba harapnék.......egyszerűen imádja mindenki a családban. Vagyis imádta, mert hát mindenki ezt használta, így gyorsan el is fogyott. :) 

Úgyhogy természetesen újra fogom venni, mert ez KELL, hogy mindig legyen itthon egy-egy darab belőle. :) 
  



COSMIA MEN Smapon és Tusfürdő Gél




Férjem bitorolja eme terméket, ami teljesen érthető, hisz ez férfiaknak készült sampon és egyben tusfürdő. :) 

Ami engem megfogott benne az az illata. Nagyon, nagyon, nagyon finom és tökéletesen eltalált kellemes, nem tolakodó, de igen csak dögös illat. :) 

Az állaga jó, a hajat is megfelelően tisztítja, és egyáltalán nem nem zsírosít, de nem is szárítja a fejbőrt. 




COSMIA Natúr Argán olajos testradír 




Az általam korábban használt testradírokhoz hasonlítva ez eléggé más. Nem túlzottan olajos, és a radírozó szemcsék sem durvák. 
Nagyon finom sószemek vannak benne, amik nagyon kellemesen radíroznak, anélkül, hogy "karmolnák"  felsértenék a bőrt. 

Az illata ennek is nagyon szerethető édeskés, mandarinos.  

Aminek picit jobban örülnék, az az lenne, hogy ha több olajat tartalmazna, mert azt szeretem mikor a jó olajos radírozás után nem kell már testápolót használni.

Jelen esetben kell, de sebaj, mert ki fogom próbálni a  testápolóját is amivel majd megadhatom a bőrömnek a kellő hidratáltságot is. :) 










COSMIA XXL Dimension Szempillaspirál (Fekete) 






Illatmentes (bár hozzá teszem engem a főtt kukoricára emlékeztet az illata, valószínűleg valamelyik összetevője miatt és ezért már imádom) , szilikonkefés spirál.

A keféje nagyon jól van kialakítva. Épp úgy, hogy szépen szétválassza a pillákat és minden egyes szálat külön be tudjon fedni a festékkel. 

Tökéletes mennyiségű festéket vesz fel már az első használatkor is, így nem kell félni attól, hogy összekennénk vele a szemhéjunk, vagy összetapasztaná a pillákat. 

Rendkívül jól hosszít, és már két rétegben is csodaszépen fed, így azt kell mondjam, hogy a most használt sokkal, sokkal drágább kedvenc spirálommal is felveszi a versenyt, így biztos vagyok benne, hogy ha a drága elfogy nem fogom újra venni, mert ez tökéletesen megállja nálam a helyét. :) 

Elnézést kérek a rendezetlen szemöldök és smink miatt, de így este már így nézek ki és nem tudtam rendbe tenni a szemléltetéshez.... :)




Jobb szememen egyéb smink nélkül a Cosmia szempillaspirál, bal szememen teljes sminkkel a nagyon drága szempillaspirál 

Úgy vélem szinte semmi különbség nincs. :) 



Nem tudom, hogy rövid szempillákkal is csodát tesz e, de szerintem érdemes lesz vele tenni egy próbát mindenkinek. :) 

Fekete és barna színben is elérhető lesz. 


Sminkek közül már bizony van kívánság listám, nem mintha nem tobzódnék a sminkcuccokban, de bizony több szemre való, arcra való, és szájra való terméket is be fogok szerezni, mert a sajtótájékoztatón kipróbált termékek egy-egy darabjába már ott helyben beleszerettem. :) 

Ráadásul már most kapható egy termék amire ha szerencsém lesz a holnapi napon le is csapok az Auchanban, és ez a micellás arctisztító gél. 
Ez a nagyon kell kategória. :) 
Többek között azért is mert micella mániás vagyok és ez egy újdonság is, mert ilyet én még sehol sem láttam és nem próbáltam. :) De majd most ! :)





Összességében mindegyik terméket megkedveltem, és mivel nem csak jók, de olcsók is, így biztos vagyok benne, hogy  a jövőben is megtalálhatóak lesznek a fürdőszoba polcán és a pipere asztalomon sok más COSMIA termékkel együtt. :) 



A termékek egy része a már kapható az Auchan áruházakban, sőt a mai naptól sok, sok szépségápolási terméket tettek elérhetővé (Auchan születésnapi katalógus). :) 

A smink vonal május végétől lesz elérhető és a kifejezetten férfiaknak szánt kozmetikumok és parfümök szeptembertől lesznek megtalálhatók az Auchan polcain. 



Megjegyzések

  1. Szia Anikó! Köszönjük, hogy egy újabb márkát ismerhetünk meg általad :) Krisztike hajáról teszel majd fel képet hajmosás után? "95 %-ban organikus összetevőket tartalmaznak" ez jól hangzik! Tényleg nem látni eltérést a két szempillád között. Ez ennyire jó lenne????? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ildi! Természetesen teszek fel képet Kriszti hajáról. :) Ugye mennyire nem látszik, hogy az egyik egy bazi drága termék a másik pedig egy nagyon olcsó. :) Szerintem ez igazán jó hír, mert így simán ki lehet váltani a drága termékeket egy ugyan olyan jó minőséggel, de sokkal olcsóbban. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés