Sante natúrkozmetikumok - az új arculat









Sziasztok!


"Néhány különleges termékinnovációval és lendületes, új arculattal rukkolt elő a Sante natúrkozmetikai termékcsalád, amely új csomagolásával is környezetbarát mivoltára hívja fel a figyelmet! 

A fiatalos, színes, könnyen használható kiszerelésben kapható palettáról érdemes kiemelni a Sante tusolás közbeni testápolót bio Sheavajjal, amely különleges ajánlatnak számít a natúrkozmetikumok piacán. 

A német Sante idén újjászületett, az új design a márka hitvallását tükrözi: a Sante szeretné egészséges, az emberi szervezet számára nem ártalmas, természetes anyagokból készült innovatív testápolási termékekkel ellátni a modern kor emberét, ráadásul környezetbarát módon. 

Az új, lendületes, de mindemellett természetközeli és környezettudatos életstílust hivatott jelképezni a csomagolásokon látható stilizált földgolyó motívum is. A kreatív külső mellett megújult a termékpaletta is, ráadásul a natúrkozmetikai piacon is egyedinek számító újdonságokat vezettek be."




Én ezek közül a szuper újdonságok közül a tusolás közbeni testápolót és az alumínium mentes 24 órás golyós dezodort kaptam tesztelésre, és örültem is nagyon, mert egyrészt nem igazán használtam még tusolás közbeni testápolót, másrészt nincs benne semmilyen káros anyag, így nem kellett attól tartanom, hogy bármi féle műillattól származó allergiát össze szedek. :) 










"A Sante tusolás közbeni testápoló bio Sheavajjal is hasonlóan működik, mint a klasszikus kozmetikai piacon egyre népszerűbb testvérei: a tusfürdő vagy szappan használata után, még tusolás közben kell felkenni a testre, majd lemosás után azonnal lehet törölközni. 
Ezzel elkerülhető a testápoló felkenése utáni kellemetlen, ragacsos érzés. Ugyanakkor a Sante bio sheavajjal és mandulaolajjal kényeztető újdonsága Natrue és BDIH által is minősített natúrkozmetikum, vegán, nem tartalmaz kőolajszármazékokat, mesterséges színezékeket és parabéneket. 
Ezáltal nemcsak az emberi testnek biztosít természetes gondoskodást, de mindemellett környezetbarát is."










Izgatottan és kíváncsian kezdtem bele ennek a terméknek a használatába. Mert már mint írtam még ilyen zuhanyzás közbeni kencét nem próbáltam, mert valahogy ódzkodtam attól, hogy testápolózzam magam a víz alatt. :) 
Na, de gondoltam most eljött az idő, hogy kipróbáljam, ha már kapható bio és natúr változatban, mert így mégsem kell attól tartanom, hogy kiragyásodik a bőröm a műanyag illatoktól. :) 

Ennek az illata egy nagyon kedves emléket idézett fel bennem, mégpedig gyerekkorom szívemnek kedves illata. ) Azt nem tudom melyik testápolóra emlékeztet, de tudom, hogy ez az illat rendszeresen körbelengte anno a fürdőszobánkat. :) 
No, de szerencsére nem is lett semmi bajom a hosszabb távú használata alatt, úgyhogy boldog voltam, hogy végre nem kell küzdenem még megtörölközés után azzal is, hogy kenegetem magam. 

De az örömöm sajnos nem lett felhőtlen. Ugyanis ideig óráig valóban jó volt a hatása, de később sajnos eléggé kiszáradt a bőröm. :( 
Mondhatom úgy is, hogy kissé  kipikkelyesedtem. Aminek nagyon nem örülök, mert ezek után úgy érzem, ha épp úgy kell kennem magam testápolóval, akkor ezzel nem sokat érek el a zuhany alatt. 

Nagyon nagyon szomorú vagyok, mert azt hittem végre-végre megvan a megoldás az állandó kencézős száraz bőr problémámra. De sajnos nincs. 

Ellenben akinek a bőre nem igényel olyan nagy mértékű hidratálást, szerintem kiváló ápoló lehet. :) 










Az alumíniummentes deók közül kiemelkedik a Sante 24 órás golyós dezodor, amely bizonyítottan 24 órás védelemmel rendelkezik.










Na ez a kis aranyos volt még nagy kihívás számomra, ugyanis eddig alumínium mentes dezodornak nem sikerült kordában tartania a hónaljam. :) 

Amitől kicsit tartottam az az illatanyag (mert ugye allergiás vagyok) de nagy meglepetésemre nem bántotta a bőrömet. :) 

Teszteltem nagyon meleg 40 fokos osztályterem rendezős, pakolós, takarítós napon is, aminek a végeredménye az lett, hogy enyhe bukéja lett csak a nap végére a hónaljamnak, de amúgy semmi más. 

Azután sima hűvösebb napokon is használom és teljesen jól muzsikál. :) Szag nincs, nagyon minimális izzadás, de ugye alumínium mentes így ez teljesen normális is, úgyhogy mindent összevetve ez egy jó kis készítmény. :)   

Az illata púderes, enyhén citrusos és virágos.

UPDATE: 

Sajnos változtatnom kell így utólagosan a véleményemen :( Egy idő után kipattogott tőle a hónaljam, így megint bebizonyosodott, hogy az ebben lévő illatanyagot sem bírom :( 
Másrészt hosszú távú használat után azt is megtapasztaltam, hogy kb. 9-10 órát bír ami szerintem jó arány, de utána már kissé kellemetlen lett a hónaljam.  
Bár itt is hozzá teszem (mint sok más dezodornál), hogy nem is értem a 24 órás védelmet, hisz azért legalább este lezuhanyzunk nem ? :) Akkor minek kéne 24 órán keresztül védenie bármitől is ?! :)










Ami meglepő volt a számomra az a golyós adagoló mérete, merthogy kisebb mint általában a hónalj kencéknek, ezért picit többet kellett görgetnem magamon, de ez annyira elenyésző, hogy ez a "hibáját" simán elnézem neki. :) 










Amik még helyet kaptak a megújult termékek között:

"A Sante bio tusfürdői és testápolói négyféle exotikus illatban (gránátalma, goji-citrom, citrom-papaya és mályvavirág) kaphatóak. Ezek a termékek szintén nem tartalmaznak káros, mesterséges anyagokat, kőolajszármazékokat és parabéneket, összetevői biogazdálkodásból származó növényi kivonatok.
















A hajápolás terén ötféle problémára nyújt megoldást a Sante kínálata: a bio jojoba és körömvirág kivonattal készült sampon fényessé és rugalmassá teszi a hajkoronát, a bio rózsakivonatot tartalmazó változat mindenféle hajtípusra bátran használható, a bio henna kivonattal gazdagított sampon dúsabbá varázsolja a frizurát, vékonyszálú hajra a bio hárskivonatos, míg korpás fejbőrre a lávaföldes termék ajánlott. Mindehhez kétféle balzsamból választhatnak a natúrkozmetikumok kedvelői

A Sante Brillant Care Hajkondicionáló bio Nyírfalevél-kivonattal könnyed tartást és selymes fényt biztosít a haj számára. Mogyoróolajjal, bio nyírfalevél-kivonattal és bojtorjángyökér-kivonattal könnyen fésülhetővé és ápolttá teszi a hajat anélkül, hogy elnehezítené a frizurát. B5 provitaminnal és növényi glicerinnel visszaadja a haj rugalmasságát és erejét. A Sante Natural Care Hajkondicionáló bio Mangókivonattal akár naponta is használható: bio mangóvajjal, és bio brokkolimagolajjal biztosítja a haj könnyen fésülhetőségét."











"A megújult Sante natúrkozmetikumok már elérhetőek a bioboltokban, az online webáruházakban és a Müller drogériákban. 

A márka egyébként komoly piaci múltra tekinthet vissza, a német Sante Naturkosmetik gyártja, amely a Logona termékeket is birtokló Heilmittel Hans Hansel GmbH-hoz tartozik. Portfóliója rendkívül széles palettát ölel fel: arcápoló készítményeket, családi kiszerelésű, mindennapi testápoló szereket, smink-termékeket, valamint férfi kozmetikumokat is kínálnak."

A Sante márkát Magyarországon a Presto-Pilot Kft. forgalmazza.





Összességében az a véleményem, hogy mindkét termék jó. Mint írtam a testápoló az én rinocérosz bőrömnek sajnos kevéske, de a dezodor tökéletesen működik.  :)


Megjegyzések

  1. Konkrétan a Sante márkát nem ismerem (a Logonát viszont igen), de mindig nagyon örülök, ha egy új natúrkozmetikai termékcsaláddal találkozom.
    A termékek csomagolása nagyon gusztusos, a tartalmukra pedig kíváncsi lettem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én régebben is használtam Sante terméket és már akkor is nagyon szerettem őket. Logonákat is használtam sokfélét és azok is nagyon nagyon jók voltak. :)
      Mindenesetre szerintem érdemes egy próbát tenni velük :)

      Törlés
  2. Eddig még én sem találkoztam ezzel a márkával, de nagyon imádom a natúr kozmetikumokat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha imádod a natúrkozmetikumokat, akkor érdemes lenne tenned a Sante márkával s egy próbát. :)
      Az áruk is egészen baráti. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés