Uriage Créme Lavante krém tusfürdő és Yves Rocher Hidratáló Micelláris víz 2 az 1-ben teszt

Sziasztok ! 



Két újdonságról (bár lehet csak nekem újdonságok) hoztam most Nektek bejegyzést.




Az egyik az Uriage Créme Lavante krém tusfürdő.......







Mikor először utána olvastam nagyon szuper tusfürdőnek gondoltam. :) Hiszen minden féle káros anyagoktól mentes, hipoallergén, és még babák is használhatják.  

Ennek persze nagyon örültem és el is kezdtem használni, mondván, ha baba bőrre jó, akkor az én rinocérosz bőrömre naná, hogy jó lesz. :) 

Amikor kibontottam megcsapott egy intenzív illat, amit akár kellemesnek is mondhatnék, de  egy hipoallergén termékbe ennyi parfüm, szintetikus illat? Hááááááát.......

Gondoltam oké, jó lesz ez, csak baba fürdetésre ne használja senki. 
El is kezdtem vele napi szinten tusolni és a 4-5. alkalom után olyan mérhetetlen viszketés alakult ki altájon, hogy azt hittem beleőrülök. Egy hétig küzdöttem vele, mire teljesen helyre jöttem. Borzasztó érzés volt. 

De még az is lehet, hogy mindenre rásegített a DMDM Hydantoin nevű tartósítószer is  aminek az EWG kockázati száma 7- es tehát magas, ugyanis formaldehid kibocsátó szer. 


Egyszóval én biztos, hogy ezt a terméket nemhogy baba ápolásra nem használnám, de még a mesterséges illatanyagokra és ilyen tartósítószerre érzékenyeknek sem. 
Azt meg sosem fogom megérteni, hogy minek bele parfüm, pláne érzékeny bőrűeknek ajánlva.




A másik számomra újdonság az Yves Rocher Hidratáló Micelláris víz 2 az 1-ben terméke. 


 
 
Mivel már több micellás lemosót is próbáltam és eddig ami tökéletesen bevált az a Bioderma, Sensibio H2O Micellás lemosó, gondoltam teszek egy próbát ezzel is, hisz több Yves Rocher terméket is használtam, használok előszeretettel.
 
 
 
Sajnos azt kell mondjam, hogy ez a készítmény nagyon nem tudja azt amit a többi micellás lemosó. 
A sminkkel egyáltalán nem tud elbánni, csak maszatolja, ráadásul rémesen csípte a szememet, ami még használat után is sokkolva volt, alig láttam tőle és még a viszketés is előjött. Valószínűleg ez a tünet együttes azért volt, mert ugye jól bele dörzsölődött a szemembe a festék. Úgyhogy gyorsan előkaptam a jól beváltat és pikk pakk lekaptam vele a szemfestékem. 
 
 
 
 
 
 
Bal oldalon az Yves Rocher micellás víz által leszedett smink van, jobb oldalon pedig a Biodermáé (amivel azt tisztítottam amit már a másik elmaszatolt).
 
Tehát már így is jól látszik a különbség.  
 
 
 
 
 
Nagy valószínűséggel ez a termék a sima mindennapi szennyeződéssel elbánik, de azoknak akik sminkelik magukat nagyon nem. Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha vízálló sminket próbáltam volna leszedni vele. 
 
 
 
 
Összességében azt kell mondjam, nagyon sajnálom, hogy kiadtam rá ennyi pénzt. Bár a férjemnek oda fogom adni, hogy esténként tisztítsa meg Ő a bőrét vele és legalább így nem megy a pocsékba. 
 
 
 
 
 
 
 
Ti próbáltátok, használjátok ezeket a termékeket? Nektek beváltak, vagy volt bármelyikkel is rossz tapasztalatotok ? 
 
 
 
 
 
 

Megjegyzések

  1. imádtam az YR micelláris vizet, kettőt biztos elhasználtam már belőle :) pár perc alatt levitt mindent, bár én nem sminkelek túl erősen. a tusfürdőt én is elhasználtam már, nekem is az illatával volt kisebb problémám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Te szerencsés vagy :) Én sem használok sok sminket, de a szempillaspirállal, sőt még rendesen a szemfestékkel sem tudott elbánni sajnos. Nekem nagyon nem jött be.
      A tusinál meg sajnos valóban az illatanyag nagyon nem szimpi, mármint egy hipoallergén terméknél.

      Törlés
  2. Nekem eddig semmi nem vált be az Yves Rochertól, amit arcápolásra használtam, szóval ezen nem vagyok meglepve sajnos :S Viszont az elég szomorú, hogy egy állítólag érzékeny bőrre való termékben illatanyag van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arcápoló terméket még nem használtam, csak egyéb tusoló, testápoló termékek, parfümöket. Ezek mind szuper jók, de az első arcra valóban sajnos csalódtam.

      Ráadásul rengeteg illatanyag. :/

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés