2015. március 23., hétfő

Mary Kay története - Híres kozmetikumok

Mary Kay eredete a távoli tengerentúlról származik. 

A Mary Kay a világ egyik legnagyobb amerikai kozmetikai cége az arc- kéz- testápolás és dekorativ kozmetikumok területén.
Éppen az ugyanolyan nevű hölgy gondoskodott arról 1963 - ban, hogy az ismert Mary Kay logót új vásárlók is megismerjék. A céget 1963-ban alapította Dallasban Mary Kay Esh üzletasszony. A háromgyerekes anya belefogott ezen kozmetikai márka termékeinek a gyártásába nagy és fékezhetetlen lendülettel. 
Ezen legismertebb amerikai kozmetikai márka házaló kereskedéssel indult, majd később 29 államban kerültek forgalmazásba a termékek. A Mary Kay főleg a termékek hatékonyságával igyekezett lenyűgözni a vásárlóit és főként az otthonokban használják a termékeit.
 


5 termék forgalmazásával indult és ahogy ő fogalmazott „egy nagy álommal”,amely valóra vált.
Több mint 2 millió önálló Mary Kay tanácsadó tartozik jelenleg az értékesítési területhez a világ több mint 35 országából.  
A termékpalettáján több mint 200 termék található ma már, amely 6 termékcsoportba sorolható. 

Arcápolás, Dekoratív kozmetikumok, Körömápolás,   Testápolás, Napozókrémek, Parfümök.  A Mary Kay cég olyan alapítvánnyal is rendelkezik ( Mary Kay Foundation ), amely a családon belüli erőszak áldozatait segíti és küzd azért, hogy véget vessenek ennek a súlyos társadalmi problémának.

Továbbá támogatja a daganatos betegek testi-lelki gyógyulását és ezen kívül mindenhol segít, ahol erre szükség van.

Ráadásul a  márka nem támogatja az állatkísérleteket és nem is végez állatkísérleteket,   folyamatosan arra törekszik, hogy védje környezetünket is és tesz is érte.

Még egy igaz történeten alapuló film is készült Sminkháború: Mary Kay története címmel, amiben Shirley MacLaine alakítja a nagy hatalmú üzletasszonyt, Mary Kayt, a kozmetikai ipar királynőjét. 

Miközben történetét egy kíváncsi riporternek meséli el, elmondja, hogyan lett híres. Bár Mary Kay cége jelenleg az iparág vezetője, egy rivális vállalat, a BeautiControl piaci részesedésére tör. Jinger Heath, a BeautiControl tulajdonosa, egyértelmű veszélyt jelent Mary Kay számára. 
Vajon melyik cég kerül ki győztesen?
 


Nemrég volt látható valamelyik filmcsatornán, de sajnos lemaradtam róla. Viszont mindenképpen pótolni szeretném, mert borzasztó kíváncsi vagyok rá :) 
Nemsokára hozok Nektek bejegyzést, egy-két szépséges smink és néhány szuper hidratáló termékről. :)  

Ti ismeritek ezt a márkát? Esetleg használtatok, használtok is tőle valamit? 
 
 

2 megjegyzés:

 1. Szia Anikó!

  Én is nézegettem a termékeiket.
  Nagy szép szájfények meg mindenféle kencék vannak az oldalukon :)
  Kíváncsian várom a sminket ;)

  Ildikó

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyi szépség van, hogy én is csak ámulok bámulok és persze még ismerkedem ezekkel a finomságokkal :)
   Nemsokára jön a tesztes bejegyzés :)

   Törlés