Azok a fránya fekete pontok........ - Hogyan bánjunk el könnyen és gyorsan a mitesszerekkel

Azok a fránya fekete pontok... - Hogyan bánjunk el könnyen és gyorsan a mitesszerekkel

A mitesszerek akkor jönnek létre, amikor a bőr pórusaiban felhalmozódik a faggyú, és eltömíti azokat. A faggyún kívül a szennyeződések és az elhalt hámsejtek is beülnek a pórusokba. Ezért rendkívül fontos az arc tisztán tartása. Teljesen mindegy, hogy száraz, kombinált vagy zsíros az arcbőrünk, főleg a korunk előrehaladtával a mitesszerek bárkinél előfordulhatnak. 


Készítmények mitesszer ellen

A mitesszerek formájában jelentkező rémálom mindenki életét megnehezíti. De az ellenük való küzdelmében speciális készítmények lehetnek segítségünkre a mitesszerek elleni készítmények.

Ilyen többek között a mitesszer eltávolító maszk ami fellazítja a szennyeződéseket és összehúzza a pórusokat. A tisztító peeling ami eltávolítja az arcról a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. A mitesszer  krém csökkenti a faggyúképződést és nyugtatja az arcot. A mitesszer eltávolító tapasz szó szerint kihúzza az arcbőrből a szennyeződéseket.A mitesszerek elleni arctisztító víz vagy gél gondoskodik az arcbőr mindennapi tisztításáról.

A mitesszerek kinyomkodását mindig kerüljük el, és inkább a minőségi kozmetikumokkal küzdjük le őket.

Nálam mindennapi rutin részévé vált a Cerave sa tisztitó és puhító gél normál és száraz bőrre.


Nagyon hatékonyan és kíméletesen tisztítja bőrt, kellemesebbé teszi a bőr textúráját és eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges olajat. Használatával a bőr tiszta, és hidratált és puha tapintású lesz.

A benne lévő esszenciális ceramid segít helyreállítani és fenntartani a természetes bőrgátat, a szalicilsav kíméletesen hámlaszt, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, a niacinamid nyugtatja a bőrt, és a ceramidok megvédik a bőrt.

A hatékonyabb tisztítás érdekében, nagyon szeretem ezt a géles formulájú tisztítót a kedvenc FOREO Luna mini készülékem, amit imádok, és már a mindennapi arcápolási rutinom része, mert nem csak felfrissíti a bőröm és eltávolítja az elhalt hámsejtjeimet, de segít a mitesszereim eltávolításában is. 

 

Mitesszertapasz

Az eltömődött pórusok és a túlzott faggyútermelés mindannyiunk bőrén jelentkezhetnek. A kellemetlen tüneteket már kiválóan kezelhetjük otthon is. 

Az eltömődött pórusokat a tisztító mitesszertapasz egy szempillantás alatt megnyitja a pórusokat, mélyrehatóan megtisztítja őket, valamint eltünteti az orról a mitesszereket és a pattanásokat is.

Amit a heti rutinomban rendszeresen használok és nagyon szeretek, az a Beauty Formulas TeaTree pórustisztító tapasz.  Ami nemcsak gyorsan, de valóban hatékonyan is eltávolítja a fekete pontocskáimat, és nem csak az orromról, mert bizony én ezt fel szoktam tenni a homlokomra és az államra is. 😊


Mitesszereltávolító

...és ha végképp búcsút akarunk inteni a mitesszereknek és a csúnya pattanásoknak, és ha kíméletes, gyors és higiénikus megoldást keresünk a mitesszerek eltávolítására, a pattanások további gyulladás nélküli kinyomására és az alapos arctisztításra, akkor érdemes bevetnünk a mitesszereltávolító pálcát, más néven pórustisztítót. 

Ez a praktikus mitesszereltávolító eszköz rozsdamentes acélból készül, és minden bőrtípusra alkalmas. Egy kis türelemmel és gyakorlattal a tökéletes társ lehet a pattanások elleni harcban!

Sajnos van olyan, hogy nem bírok elbánni néhány makacs mitesszerrel, akkor bevetem a mitesszer eltávolitó pálcát ami szerintem roppant nagy segítség, ráadásul  használata is egyszerű.


A mitesszereket a pálca segítségével mindig zuhanyzás vagy fürdőzés után távolítsuk el, mert az arcbőr ilyenkor a gőz és a meleg víz hatására puhább lesz, és a pórusok megnyílnak. 

A kezelés előtt alaposan tisztítsuk meg a bőrt kedvenc arctisztítónkkal, vagy használjunk hámlasztó terméket. A használatot követően mindig mossuk meg a pórustisztítót antibakteriális szappannal, vagy fertőtlenítőszerrel és vízzel. A mitesszereltávolító kis hurkot vagy a kanál nyílását helyezzük a mitesszerre vagy pattanásra, majd finoman nyomjuk meg, és óvatos mozdulattal távolítsuk el. A nyomást mindig lassan fokozzuk, de soha ne nyomkodjuk túl erősen az arcbőrt. Ha sikerrel jártunk,akkor alaposan öblítsük le az arcot vízzel, és utána használjunk a pórusokat összehúzó tonikot, és nyugtató arckrémet. 

Érdemes használni rendszeresen mitesszerek elleni készítményeket is, amelyek összehúzzák a pórusokat, és meggátolják, hogy a szennyeződések lerakódjanak. 

A pórustisztítót használat után ismét mossuk meg vízzel vagy fertőtlenítővel, majd tegyük el a helyére. 

A mitesszerek eltávolítására soha ne használjuk az ujjakat vagy a körmöt, mert kellemetlen gyulladásokat és fertőzéseket okozhatunk.

 

Vákumos pórustisztító  

Még nincs a birtokomban vákumos pórustisztító, de már elkezdtem válogatni és nézegetni, hogy melyik lenne a legideálisabb számomra.

A pórustisztító készülék kiválasztása során több mindent is figyelembe kell vennem...... olyat, mint például az áramellátás, a szívóteljesítmény szabályozása vagy a vákuumos mitesszereltávolító tisztítása. Egyes vákuumos pórustisztítókat különböző kiegészítőkkel is felszerelték, amelyekkel különféle típusú szennyeződések kezelhetőek.

A vákuumos mitesszereltávolító készülékek előnyei

Kipirosodás és irritáció nélkül tisztítja meg az arcbőrt. Eltávolítja az elhalt hámsejteket és a szennyeződéseket, stimulálja a kollagén- és elasztin termelést. Használata gyors, egyszerű és teljesen fájdalommentes. A vákuumos arctisztítás biztonságos és minden bőrtípusra alkalmas. Akár naponta is használhatjuk, este, sminkeltávolítás és arclemosás után. Nagyon kis helyigényű, ezért utazáshoz is tökéletes.

Na, de hogyan is működik a vákuumos pórustisztító?

A pórustisztító vákuumos technológiával működik. Alacsony nyomás jön létre, ha a bőrrel érintkezik. Így az arcbőr és a készülék között vákuum keletkezik, ez pedig egyszerűen, gyorsan és fájdalommentesen, a szívó hatás segítségével távolítja el a szennyeződéseket, és tisztítja meg a pórusokat. Az enyhe szívó hatás ráadásul még a bőr vérkeringését is javítja, és stimulálja a kollagén- és elasztintermelést. Ez lelassítja a sejtek öregedését, visszaadja a bőr feszességét és rugalmasságát.

A vákuumos pórustisztítót naponta, a már bevált mitesszerek elleni készítményeinkkel együtt is használhatjuk. 

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt