Ünnepi készülődés a Nespressoval - Olasz ihletésű kávéreceptek az ünnepi készülődéshez





Az idei téli szezonban a Nespresso elhozza otthonunkba a “dolce vita” életérzést, amit a szeretteinkkel eltöltött idő, a kellemes beszélgetések és a különleges gasztronómiai élmények varázsolnak különlegessé. A limitált kiadású Variations Italia kollekció Torta di Nocciole, az Amaretti és Il Caffè kávéit a közös ünneplés legszebb pillanatai és a tradicionális olasz desszertek inspirálták. 

Most mutatnék Nektek néhány finom és látványos kávéreceptet, melyet az ünnepi készülődéshez vagy a karácsonyi ebédekhez, és vacsorákhoz is ünnepi élménnyel járulnak hozzá. 



CAFFE TORTA DI NOCCIOLE



Fotó: Nespresso


Hozzávalók (2 adaghoz):

2 Nespresso Torta di Nocciole kávékapszula (40 ml)

30 g étcsokoládé

160 ml hideg 30%-os tejszín

20 ml hideg tej

5 g mogyoró

kakaópor

Elkészítés:

Tegyen 30 g étcsokoládét a Barista receptkészítő készülékbe. Öntsön hozzá 60 ml tejszínt és 20 ml tejet. Válassza ki a „Forró csokoládé” receptet.

Öntse a keveréket 2 közepes csészébe vagy pohárba. Készítsen a tetejére egy-egy kávét a Torta di Nocciole kapszulából, és jól keverje el. Tisztítsa ki a Barista gép kiöntőjét, szárítsa meg. Öntsön bele 100 ml tejszínt, válassza ki az „Espresso Con Panna” receptet. Az elkészült tejszínhabot kanalazza a kávé tetejére, és szórja meg friss, reszelt mogyoróval és kakaóporral.



CAPPUCCINO AMAMISÚ



Fotó: Nespresso


Hozzávalók:

1 Nespresso Amaretti kávékapszula (40 ml)

100 ml 30%-os tejszín

5 ml mandulaszirup

30 g mascarpone

5 g étcsokoládé

100 ml hideg tej

kakaópor


Elkészítés:

Töltse habszifonba a tejszínt, a mascarpone-t, nyomjon bele 2 patront, majd rázza fel. Tegyen 5 g étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot egy csészébe, és készítse el rá az Amaretti kávét. A tejszínes krémet nyomja a kávé tetejére, és díszítse kakaóporral.



NESPRESSO NEGRONI



Fotó: Nespresso


Hozzávalók:

1 Nespresso Il Caffè kávékapszula (25 ml)

6 nagy méretű jégkocka (6x30 g)

25 ml vermut rosso

20 ml piros, olasz keserűlikőr (bitter)

20 ml gin

1 szelet kezeletlen narancs

narancshéj

Tegyen 3 jégkockát a Barista receptkészítő készülékbe, készítsen a jégre egy kávét az Il Caffé kapszulából. Válassza ki az „Iced Nitro” receptet. Tegyen 3 jégkockát és egy narancs szeletet egy nagy méretű pohárba. Öntse bele a vermut rosso-t, a keserűlikőrt és a gint. Öntse a tetejére az elkészült jegeskávét, és a poharat díszítse narancshéjjal.

Alkoholmentes alternatíva:

A vermut rosso, a keserűlikőr és a gin helyett használjon 5 ml Bitter szirupot és 50 ml tonikot.



Érdemes mindegyikkel bearanyozni az ünnepet, ugyanis tanúsíthatom, hogy nagyon különleges élményben lesz részetek amire nem is gondolnátok. 😀🎄 

Nekem a legjobban Caffe Torta De Nocciole ízlett a legjobban, a Nespresso Negroni pedig egy ízorgia,viszont mindegyik fenomenális ízélményt okozott, úgyhogy jó szívvel ajánlom Nektek, hogy mindenképp próbáljátok ki őket, mert nem fog csalódás érni benneteket! 😊💖 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt