BWT-vel a Selyemvíz nyomában

    


Sziasztok! 

Mint azt már tudjátok, nyáron részt vettem egy 30 napos vízivás kihíváson, ahol többed magammal megtapasztalhattuk mennyire hasznos a magnéziumos selyemvíz fogyasztása, kellő mennyiségben. 

Ebben a kihívásban a tapasztalataim az alábbiak voltak.....

"Egyrészt sokkal jobban érzem magam a bőrömben így az eltelt idő után, mert nem csak a bőrömnek tettem ezzel jobbat, hanem az egész testemnek. :) 

Ráadásul refluxos vagyok, de mióta ezt a vizet kezdtem el inni, sokkal kevesebbszer jön rám a fuldokló köhögés, ami nagyon megvisel. 
De miután ez is megszűnőben van (remélem) szinte biztos, hogy ennek a kancsónak és a benne megszűrt víz hatásának köszönhetem.

Arról nem is beszélve, hogy végre sikerült elérnem azt, hogy rendszeresen napi szinten fogyasszam el a kellő mennyiségű folyadékot." 

Mivel azóta is  a BWT lányvizet iszom, sikerül folyamatosan karban tartanom a napi kellő folyadékmennyiség bevitelt, és azóta még szebb üdébb és kisimultabb a bőröm is.  

De nem csak a szervezetünknek fontos a BWT selyemvíz használata, hanem bőrünk egészséges szépségének megóvása, háztartási gépeink élettartamának megnövelése, és az ezzel készített ételeink és italaink jobb ízűvé tétele is, ezért ezekhez is mind mind bizony ajánlott a selyemvíz használata. 






Az igazán jó kávéhoz egy jó szakember, azaz barista munkája mellett megfelelő pörkölésű kávészem, friss őrlés, és természetesen rendszeresen karbantartott kávégép, eszközök is szükségesek. Sokan megfeledkeznek azonban a jó kávé legfontosabb összetevőjéről, a vízről. Ez a színtelen, szagtalan folyadék ugyanis nagymértékben hozzájárulhat a kávé ízéhez, aromájához és illatához is.


Kezelt és kezeletlen vízzel készített kávé

„Ha lehetőségünk van egymás mellett megkóstolni az azonos receptúra szerint készített, megfelelően kezelt és kezeletlen vízzel készített kávéitalokat, rögtön érezni fogjuk a különbséget. A miértre az extrakció során történő meglehetősen komplex folyamatok sokasága a válasz. A kávéitalok 90-94%-a víz, elkészítési metódustól függően, így magától értetődő a vízösszetétel fontossága. A kezelt vízzel megfelelően elkészített kávé ízprofilja egyensúlyban van, nincsenek benne túlzó, illetve hiányzó jegyek, jellemző ízhibáktól mentes (nem keserű, híg), édesítőszerek használata nélkül is kellemes."

A magnézium hatása a kávéra

A baristák és a kávéguruk már tudják azt a titkot, amellyel előcsalogathatók a kávé rejtett íz-és illat-tartalékai. Ez a titok nem más, mint a magnézium, amely segíthet az aromák felszabadításában. A szűrt, „magnéziumos” víz fogyasztása pedig önmagában is igazi élvezetet nyújt, emellett egészséges is.


Ez kell hozzá

Az ivóvíz utótisztítása vagy a víz lágyítása, szűrése többféle eszközzel történhet. Léteznek olyan beépített berendezések, amelyek közvetlenül a vízvezetékhez csatlakoztatva látják el a feladatukat, de ezek társasházakban nem mindig alkalmazhatók. Lakásokban a mosogatópult alá integrált, vagy a fürdőszobai csap alá beszerelt vízszűrő, illetve vízlágyító készülék jelentheti az ideális megoldást. A legkézenfekvőbb, bárki számára kivitelezhető megoldás pedig a vízszűrő kancsó, amely többféle űrtartalommal és színben kapható. A kancsó semlegesíti a kellemetlen ízeket, szagokat, valamint eltávolítja a klórt és az esetlegesen előforduló nehézfémeket (pl. ólom, réz) a csapvízből, ezáltal különösen finom, tisztított víz kerül a poharunkba. Az innovatív magnézium-formulás (Magnesium Mineralizer) szűrőbetétnek köszönhetően értékes magnézium keveredik a szűrt vízhez, amely ideális kávé- és teakészítéshez, mert hozzájárulhat az ízek kiteljesedéséhez. Ezen kívül a vízszűrő kancsó lágyítja is a vizet, így nem kell aggódnunk, hogy vízkő rakódik le a vízforralóban vagy a kávégépben.”




A selymes bőr és haj szépségének titka
A legújabb kutatások rávilágítanak a lágy víz szépségápolásban betöltött szerepére. A lágy víz alapvetően fontos ahhoz, hogy otthonunk vízhálózata belül tiszta maradjon, a fűtési rendszerünk hatékonyan működjön, és a mosógépünk se vízkövesedjen el, megnövelve ezáltal élettartamát. Ezzel a kedvező hatással sokunk már tisztában van. A lágy víz azonban életünk más, számunkra fontos területén is nagyon lényeges szerepet tölt be. A selymesen lágy víz jótékony hatással lehet általános testi-lelki állapotunkra, általános közérzetünkre is. 

A lágy víz hozzájárulhat  a bőr természetes savköpenyének megóvásához, míg a kemény víz – a szappannal együtt – a bőr kellemetlen, húzódó érzését idézhetik elő. A lágy víz a borotválkozásnál is segíthet, hiszen borotválkozás utána kevésbé érezhető a gyakori égő érzés. 
A kemény víz által okozott kellemetlenség – ami hajmosáskor, és amint fent említettük, fürdéskor vagy zuhanyozáskor is felmerülhet – abban rejlik, hogy a szappanmaradványok a hajon és a fejbőrön megtapadhatnak, míg a sampon, a hajkondicionáló és egyéb hajápoló szerek nehezebben kiöblíthetőek. 


A ragyogó arcbőr alapja a megfelelő arctisztítás
Por, izzadtság és faggyú - különböző anyagok rakódnak nap, mint a nap bőr felületére, amik megakadályozhatják természetes ragyogását. Az arctisztítás a makulátlan arcbőr egyik alappillére. – állítja Jessica. „Ideális esetben napi kétszer kellene tisztítani arcbőrünket, hogy a hipolipid és a savas védőrétegét megóvjuk a károsodástól, ugyanis ezek a rétegek felelősek a bőr elsődleges védelmi vonaláért. Az egészséges hipolipid réteg védi a bőrt a kiszáradástól.” A szakértő tanácsai szerint a bőr védőrétegét a semleges pH-val rendelkező, allergén- és alkoholmentes, mesterséges illatanyagok nélküli termékek óvják leginkább.


A makulátlan arcbőr titka: a lágy BWT selyemvíz 

Gél vagy tisztító arcszesz? Extra arctisztító tonik vagy egyszerű, kíméletes oldatok? Olcsó vagy drága termékek? A szépség-szakértők különböző bőrtípusokra különböző termékeket ajánlanak, de van egy nagyon fontos tényező, amit még a legtapasztaltabb szakemberek is képesek alábecsülni: a víz. „Az érzékeny bőrt irritálhatja a vízben található kalcium, a lágyvíz azonban kevesebbet tartalmaz ebből a vegyületből.”A lágyvíz kevesebb kalciumot tartalmaz, ami irritálhatja az érzékeny bőrt.”  – mondja a szakértő, Jessica Schäffer. Ez a tény nem csak azoknak lehet érdekes, akik problémás bőrrel rendelkeznek, hiszen a lágyvíz minden bőrtípusra kedvező hatást gyakorol.   
Ha olyan helyen lakunk, ahol a csapvíz kalciumtartalma magas, egy vízlágyító megoldást jelenthet. 



Háztartási gépeink hosszú távú állagmegőrzése érdekében érdemes odafigyelni arra, hogy a gépeket milyen vízzel használjuk. Magyarországon a csapvíz általában kemény vagy közepesen kemény, a vízkő pedig a mosógépek, a mosogatógépek, illetve a kávé- és a teafőzők egyik legfőbb ellensége. Amennyiben központi vízlágyító berendezést használunk az otthonunkban, a mosógépet megóvhatjuk a vízkövesedéstől, és a mosószerekből is kevesebbet kell használnunk. Sőt, a lágy víz a bőrünkhöz és a hajunkhoz is kíméletes. A lágy vízzel mindemellett egyszerűbbé válhat a takarítás, hiszen öblítést követően nem maradnak vízkőfoltosak a szaniterek, így akár kevesebb tisztítószerrel is  elérhetjük a kívánt hatást.


Az itthon elvégzett vízkeménységi teszten látszik, hogy sajnos nálunk is elég kemény a víz, amit sajnos minden nap érzünk  a bőrünkön, és ételeink, italaink elkészítésekor is. 


 


Ezért épp ebben nyújt segítséget a BWT magnéziumos lágyvíz amivel legalább az ételeinket és italainkat finomabbá tehetem.


Kényeztesse bőrét, óvja berendezéseit és kímélje pénztárcáját a BWT vízlágyító rendszerei segítségével

Vízkőlerakódás bárhol előfordulhat, ahol víz folyik. Így vízkőképződésre számíthatunk a vízvezeték-rendszerben, a háztartási készülékeken és a szerelvényeken. A vízkőlerakódás egyrészt kellemetlen látványt nyújt, másrészt lerövidíti a drága háztartási készülékek hasznos élettartamát. A BWT vízlágyítói által selymesen lágy víz védelmet nyújt a fentiekkel szemben és nem kell többé törni a fejünket azon, hogyan oldjuk meg a vízkő okozta problémát otthonunkban.
A lágy víz használatával, otthona minden szegletében megtapasztalhatja annak jótékony hatását és az azzal járó előnyöket - legyen szó fürdésről, mosásról vagy a háztartási gépeink védelméről. 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt