Segítség a narancsbőr legyőzéséhez - Amikor a fogyás önmagában nem elég


Sziasztok ! 


Most a nők egyik ősi ellenségéről hoztam Nektek egy cikket, mégpedig a narancsőrről és ennek megelőzéséről, csökkentéséről és bőrünk feszesítéséről.






Segítség a narancsbőr legyőzéséhez

Amikor a fogyás önmagában nem elég










Eljött végre a nyár és vele együtt a nyári ruhák, szoknyák és rövid ujjú blúzok ideje. Lekerült rólunk a nagykabát, de a télen felszedett kilók maradtak. Persze akinek sikerült betartani az újévi fogadalmat és végigcsinálta a szupergyors diétát, annak már nem kell aggódnia, hogy nem tudja majd felvenni kedvenc szoknyáját. Viszont ha ez a diéta túl gyors volt, és nem társult elegendő mozgással, akkor a feleslegtől sikeresen megszabadulóknak is maradt takargatnivalójuk: narancsbőr, ráncok, csíkok.
A strandszezon beköszöntével megszaporodnak a fogyással és a hízás-fogyás nyomainak eltüntetésével kapcsolatos kérdések a kozmetikusoknál:

Hogyan gyorsíthatnám meg a fogyást?
Milyen krémmel tüntessem el a narancsbőrt a combomról?
Milyen kezeléssel lesz újra feszes a bőröm?

Sajnos azzal mindenkinek szembe kell néznie, hogy ahogyan a fogyás sem megy magától, úgy a cellulit kezelésében sem számíthatunk arra, hogy egyetlen csodaszerrel és egy relaxáló masszázzsal  egyik napról a másikra megoldódik a probléma.
Tévhit az is, hogy a rücskös comb és has csak idősebbek vagy túlsúlyos hölgyek gondja lenne. Mivel sokféle tényező okozhatja a narancsbőr kialakulását, huszonéves, vékony lányokon is megjelenhet.




A narancsbőr kialakulásának lehetséges okai

A narancsbőrre való hajlam örökölhető, így aki felmenőin is látja a tüneteket, jobban teszi, ha már fiatalon odafigyel a megelőzésre, mert a már kialakult narancsbőrt végleg eltüntetni szinte lehetetlen vállalkozás és folyamatos ápolással tartható csak kordában.
A megelőzés érdekében ellensúlyozni kell a sok-sok üléssel töltött munkaórát, és számítógép előtt eltöltött estéket. A mozgásszegény életmód ugyanis nem csak elhízáshoz vezethet, de pont a lábban és a combokban lassul le miatta a vérkeringés. Mind a súlygyarapodás, mind a lassú keringés a narancsbőr kialakulásának fő okai közé tartozik.
És ha már a munkát említettük, a minket érő napi stressz megemeli például a katekolamin nevű hormon szintjét, és ez tovább növeli a gödrök megjelenésének esélyét a bőrön.
Nem segít azonban a stressz ellen megevett csokoládé és sütemény sem, mert az inzulinszintet emelve fokozzák a zsírlerakódást.
A terhességgel járó hormonális változások és az ilyenkor elkerülhetetlen súlygyarapodás is a bőr kinyúlásához, csíkok és narancsbőr kialakulásához vezethet.





Mit tehetünk a narancsbőr ellen, a feszesebb bőrért?

A válasz erre a kérdésre is a mozgás és a helyes táplálkozás.
A megfelelő és kikapcsolódást is jelentő sport megtalálása azoknak is fontos, akik nem fogyni szeretnének. A mozgás élénkíti a nyirokkeringést is, ezzel segít a bőr állapotának javításában, valamint jelentősen csökkenti a stresszt, így e rizikófaktor is mérsékelhető.
Az egészséges és adalékoktól mentes élelmiszerek mellett a folyadékbevitelnél is a tisztaságra érdemes odafigyelni, hiszen a cukros üdítők fogyasztásával csak romlik a helyzet.
Lefogyni és változtatni a megszokott életvitelen azonban egyáltalán nem könnyű, nem csoda hát, hogy sokan kérnek külső segítséget akár a kozmetikustól, vagy fordulnak a csodát ígérő ápolószerek felé.





Kozmetikumokkal a narancsbőr ellen

Amikor nagyon jólesne már egy sütemény, és elkesereítően sok hepehupát mutat még a tükör, sokat segíthet az élmény és az eredmény, amit egy minőségi feszesítő krém használata jelent.
Mivel ezeket a készítményeket naponta akár többször is használni kell, rákényszerítik használójukat a saját testükkel való kommunikációra, barátkozásra és a test egészségének tudatos ápolására, de szerencsére a mentális segítségnél többet is kaphatunk a krémektől.
Pont a napi és hosszú távú használat miatt egyáltalán nem mindegy azonban, milyen kozmetikumtól várjuk e komoly problémák orvoslását.
A drogériákban kapható cellulit elleni, feszesítő, fogyasztó krémek sokszor okoznak csalódást, és ennek csak részben az az oka, hogy többet várnak el tőlük a fogyni vágyók, mint ami reális lehet.
A várt eredmény elmaradhat az alacsony hatóanyag-tartalom miatt, másrészt azért, mert a hatóanyagok nem tudnak eljutni a probléma forrásáig, és így a felszínen sem látszik több, mint egy hagyományos testápoló használatánál.
Ráadásul a kellemes használat érdekében sok illatanyag kerül ezekbe a feszesítőkbe, ami a már egyébként is megviselt bőrt irritálhatja, kiszáríthatja. Tartósításukhoz pedig parabéneket használnak, melyek hosszú távú használatát már több esetben összefüggésbe hozták a mellrák kialakulásával.
Szerencsére létezik a testápolok e speciális kategóriájának is olyan alternatívája, amit bátran és elégedetten használhatunk.





Tisztaság és természetesség kívül-belül

A szép bőr és ,nem mellesleg, egészségünk érdekében nem csak a táplálkozásban, de a bőrápolásban is a tiszta és természetes alapanyagokat kell előnyben részesítenünk.
Fokozottan igaz ez a narancsbőr kezelésénél, ahol csak akkor lehet javulást elérni krémek használatával, ha a bennük lévő hatóanyagok nem torpannak meg a bőr felső rétegén.
Ezt pedig azok a termékek tudják megvalósítani, melyekben alacsony molekulaméretű, természetes összetevők felelősek a hatásért. Ezek a kozmetikumok  képesek arra is, hogy a már felgyülemlett méreganyagok szervezetből való távozását elősegítsék, további felesleges és káros anyagokkal pedig nem terhelik tovább a szervezetet.
Így tudnak valódi segítséget nyújtani azoknak, akik fokozni és javítani szeretnék a diéta és az edzés által már elért eredményt és ismét örömmel szeretnék viselni kedvenc nyári ruhadarabjaikat.
-    

      - Szalai Gyöngyi –



források:


 







Kerülj lenyűgöző formába nyárra!
Fogyj, feszesedj és szabadulj meg a narancsbőrtől





Rendszeres mozgás, kímélő, egészséges ételek, szaunázás, masszázs – a többségünk által jól ismert tavaszi fogyókúrázás népszerű és hatékony elemei. Azonban túl a hagyományos módszereken, érdemes a természetben fellelhető kincsek erejét is segítségül hívnod a nagy tavaszi alakformáláshoz. Ha fogyni, illetve feszesedni szeretnél, számos olyan értékes növényi összetevőt találhatsz, melyek helyileg, a legproblémásabb testrészekre alkalmazva jelentenek megoldást és hatékonyan szabadítanak meg a méreganyagoktól, a narancsbőrtől és a zsírpárnáktól.






Igaz viszont az is, hogy nem könnyű eligazodni a rengeteg, csodát ígérő fogyasztó- és alakformáló krém között, melyektől roskadoznak a drogériák polcai. Ezek többsége ugyan többnyire tartalmaz valamilyen hatékony fogyasztó összetevőt, viszont ezzel együtt gyakran számos vegyi anyagot is bejuttathatsz a szervezetedbe.






A PHYT’S a kizárólag természetes, ámde hatékony fogyást és alakformálást tűzve ki célul hozta létre termékcsaládját, melyben egyesítette mindazokat az aktív, növényi hatóanyagokat, melyekkel egyenesen a zsírsejteket és a problémás területeket veheted célba, viszont használatuk során semmiféle káros mellékhatástól vagy bőrirritációtól nem kell tartanod. Az eredmény csak a leolvadt kilók, a feszes, puha és egészséges bőr lesz.





A PHYT’S alakformáló termékcsaládja olyan összetevőket tartalmaz, mint a papaya, vörös korall moszat, koffein, fügefarügy, cédrus, ciprus, zöld tea, zsálya vagy a guarana, melyek segítik a méregtelenítést, felfrissítik a vér- és nyirokkeringést, felpörgetik az anyagcserét, fellazítják a makacs zsírsejteket és elindítják lebontásukat, látványos alakformáló hatást produkálva.

A PHYT’S négy különböző terméket kínál Neked, ha fogyni, feszesedni szeretnél vagy meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől. A termékek külön–külön is használhatóak, azonban leglátványosabb hatásukat együtt alkalmazva, egymás hatását erősítve tudják kifejteni.

Az Exfoliant tonic egy stimuláló testradír, mely az otthoni fogyasztó kezelés első lépése. Elősegíti a hatóanyagok felszívódást, eltávolítja az elhalt hámsejteket, tonizál és aktív nyirokstimuláló hatású. Fokozza a többi alakformáló termék hatékonyságát.




A Gel Caféine egy természetes, frissítő bio fogyasztó zselé, 5%-os aktív koffein tartalommal, mely fokozza a vérkeringést és gyorsítja a zsírok lebontását, míg a Chrono Stimulateur, egy kronobiológiai hatású fogyasztó. 







A kronobiológia a biológia egy speciális ága, mely az élő szervezetek működésének összefüggéseit vizsgálja a Nap-Hold ritmus periodicitásaival kapcsolatban. Az égitestek állása, a fény és a sötétség az emberi szervezetre is hatással van. Így például a melatonin nevű hormon termelődése, - mely kritikus fontosságú a szervezet antioxidáns termelő, immunjavító, emésztés optimalizáló folyamatainak szempontjából – kizárólag sötétben megy végbe.




A PHYT’S a szervezetnek ezeket a kifinomult működési változásait vette alapul a Chrono Stimulateur megalkotásakor, igazítva a krém hatóanyagait testünk különböző működési ciklusaihoz, melyben más és más anyagokra van szüksége; így nappal a papaya erejével veszi célba a makacs, lerakódott zsírsejteket, este pedig a vörös korall moszat aktív összetevője fejti ki méregtelenítő és feszesítő hatását.



A termékcsalád tartalmaz még egy intenzív feszesítő testápoló krémet, amely tartóssá teszi a fogyást és feszesíti a bőrt. Az Estétic Form fokozza a vénás és nyirokkeringést, ezáltal támogatja a zsírok lebomlását és az anyagcserét. A bőrbe masszírozva csökkenti a súlyvesztés okozta bőrmegereszkedést.



Próbáld ki a PHYT’S  alakformáló megoldásait és kerülj bomba formába idén nyárra!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt