Az új CAFECITO de PUERTO RICO kávékapszula - Így születik újjá Puerto Rico kávétermesztése a hurrikánok pusztítása után!


Sziasztok! 

Azt mindannyian tudjuk, hogy a globális felmelegedés egyre gyakrabban előforduló és nagyobb intenzitású, azaz 4-es és 5-ös erősségű hurrikánok kialakulásához vezet, az extra erejű viharok pedig óriási károkat okoznak az Atlanti-óceán partvidékein és a Karib-szigeteknél. 
Puerto Rico a Karib-térség egyik legveszélyeztetettebb területe a hurrikánok szempontjából. 2017-ben az Irma és a Maria hurrikánok gyakorlatilag a földdel tették egyenlővé az egyébként is súlyos
adósságválsággal küzdő szigetet, példátlan humanitárius krízist okozva ezzel. Többek között elpusztult a Puerto Ricó-i kávétermő területek több mint 80 százaléka, amellyel lehetetlenné vált a helyi kávétermelő közösségek megélhetése.


Ezért döntött úgy a Nespresso, hogy a Reviving Origins program részeként egymillió svájci frankot fektet a károk helyrehozatalába és a helyi kávéipar újjáélesztésébe.
A vállalat 2018 óta dolgozik együtt a Hispanic Federation szövetséggel, a TechnoServe globális nonprofit szervezettel és Puerto Rico farmereivel a fenti célok elérése érdekében. Az együttműködés eredményeként már a katasztrófát követő évben megkezdődött a termőterületek helyreállítása. Az új CAFECITO de PUERTO RICO kávékapszula bemutatására három évvel azután került sor, hogy a Maria és az Irma hurrikánok lecsaptak a térségre. 

A Nespresso több mint
450 Puerto Ricó-i farmer számára biztosít ingyenes gyakorlati képzést a fenntartható kávétermesztés módszereiről, amelyekkel javíthatják termésük minőségét és mennyiségét, ezzel együtt pedig ültetvényük bevételét. A vállalat arra törekszik, hogy 2022-re már 1300 helyi farmerrel működhessen együtt.



Fotó: Nespresso


Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete elmondta: „A kávé már nemzedékek óta szerves része Puerto Rico gazdag kultúrájának, és létfontosságú a sziget közösségei és gazdasága számára. Ennek a létfontosságú gazdasági ágazatnak a megerősítésével azonnal és hosszú távon is javíthatunk az itt élő emberek életminőségén.”





Nespresso reprezentatív kutatása* szerint a magyar fogyasztók kétharmada nem tudja elképzelni az életét kávé nélkül, pedig a klímaváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya hosszú távon veszélyeztetheti a nagy múltú kávétermő területek fennmaradását. Az Irma és a Maria hurrikánok három éve elpusztították a Puerto Ricó-i kávéfarmok több mint 80 százalékát, veszélybe sodorva a helyi kávétermelő közösségek megélhetését. A Reviving Origins program részeként a Nespresso egymillió svájci frankot fektetett a Puerto Ricó-i farmok újjáélesztésébe, amelynek köszönhetően az elmúlt években óriási fejlődés ment végbe a térségben. Ennek eredménye a limitált kiadású, különleges és ritka CAFECITO de PUERTO RICO kávékapszula, amely rövid ideig elérhető a Nespresso boutique-okban.



Fotó: Nespresso


CAFECITO DE PUERTO RICO


Az életteli, intenzív CAFECITO de PUERTO RICO egy szezonális kávé, amelynek karakterét a Puerto Ricó-i kávészemek étcsokoládés, borsos, fűszeres ízvilága határozza meg. Bár magában fogyasztva is tökéletes, a CAFECITO de PUERTO RICO remekül párosítható tejszínnel és nádcukorral egy “Café Cortadito” elkészítéséhez, ami San Juan város lakóinak egyik kedvence. Az espresso kávé 11-es ízintenzitású.




Fotó: Nespresso 



A Nespresso Reviving Origins programjáról:

A 2017-ben megalapozott Reviving Origins program célja, hogy újjáélessze a kávétermelést és a helyi kávégazdaságot azokon a helyeken, ahol az a polgárháborúk, a gazdasági problémák vagy a környezeti katasztrófák miatt már-már teljesen megszűnt. A Nespresso öt év alatt (2019 és 2023 között) összesen 10 millió svájci frankot invesztál a programba, amely segít, hogy a farmerek és közösségeik újra kiszámítható életet élhessenek, emellett pedig biztosítja a világ néhány legritkább, legkülönlegesebb kávéfajtájának jövőjét. A Reviving Origins termékcsaládból a Puerto Ricó-i kávé mellett jelenleg egy ugandai, egy zimbabwe-i és a kolumbiai Cacquetá régióból származó kávékülönlegességet kóstolhatunk, amelyek szezonálisan elérhetőek a Nespresso kínálatában.

* A felmérés 2020 májusában 1031 ember bevonásával készült, akik naponta legalább egy csésze kávét fogyasztanak.

A Nestlé Nespresso SA úttörő és iránymutató tevékenységet végez a legkiválóbb minőségű adagolt kávék piacán. A vállalat az Sustainable Quality” programon keresztül, 14 országban több mint 110 000 kávétermelő farmerrel dolgozik együtt azért, hogy fenntarthatósággal kapcsolatos gyakorlatokat vezessenek be a farmokon és a környező területeken egyaránt. AThe Rainforest Alliance-szel 2003-ban közösen indított program segít abban, hogy a betakarítás minőségét és a hozamot javítsák, folyamatosan biztosítsák a fenntartható forrásból származó magas minőségű kávékínálatot, valamint segítsék a farmerek és közösségük megélhetését. A lausanne-i (Svájc) székhelyű Nespresso 84 országban van jelen, és több mint 14 250 munkavállalót foglalkoztat. A vállalat globális kiskereskedelmi hálózata 2019-ben több mint 810 Boutique-ból állt.


Így születik újjá Puerto Rico kávétermesztése a hurrikánok pusztítása után!

Reviving Origins programjával segíti a sziget kávéágazatának újjáélesztését a Nespresso.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Ilcsi krémek- teszt