Kényes téma? NEM ! - WC használati szokásaink




A vécézés és a vécéhasználati szokások mindig a kényes témák közé tartoztak. Nem beszélgetünk erről társaságban vagy a nyilvánosság előtt, még az interneten is lopva kutakodunk az ezzel kapcsolatos információk után, nehogy valaki meglássa, hogy épp miről olvasunk. Pedig az, hogy hogyan használjuk a WC-t, ráülünk-e, vagy használat előtt leterítjük, milyen típusú törlőkendőt használunk, mosunk-e kezet a használata után, vagy sem, ugyanolyan fontos szerepet tölt be a személyes higiéniánk megőrzésében, mint a fürdés, vagy a zuhanyzás.
Bár a nyilvánosság előtt nemigen beszélünk vécéhasználati szokásinkról, mégis egyre egészségtudatosabb fogyasztókká válunk, és igyekszünk tenni azért, hogy elkerüljük a fertőzéseket.
Ezért a Zewa és az Ipsos, vezető piac- és közvélemény-kutatóintézet 600 fős reprezentatív kutatást végzett, hogy megtudjuk, mennyire figyelünk oda a személyes higiéniánkra, vajon tisztában vagyunk-e e egyes toalettpapír fajták használatának szükségességével, higiéniánkban betöltött szerepével. 


A kutatás eredményeivel a Zewa szeretne rávilágítani arra, hogy a mindennapi higiéniánkban a hagyományos, száraz toalettpapírok mellett a nedves toalettpapír használata is nagyon fontos szerepet játszik. Ahogyan a kutatás eredményéből is jól látható: a fogyasztók nagy része valóban
fontosnak tartja a nedves toalettpapír használatát, de a valóságban még kevesen építették be ezt a mindennapi használatba, vagy nem kifejezetten erre a célra szánt terméket használnak.


Akad egy kérdés, amit talán még szűk baráti társaságban sem merünk feltenni: ki hogy használja a WC-t idegen helyen? A kutatásban részt vevők megosztott válaszokat adtak: a megkérdezettek 47%-a soha, semmilyen körülmények között nem ül rá a vécére idegen helyen, míg gyakorlatilag

ugyanennyien, a válaszadók 49%-a adott körülmények között ráül, de előtte letisztítja, letakarja a WC-deszkát. Mindössze 2%-nyi olyan válaszadó volt, aki elmondása szerint ugyanúgy használja a toalettet idegen helyen, mint otthon. Jelentősek e téren a nemi különbségek: míg a megkérdezett nők többsége, 61%-a állítja, hogy soha, semmilyen körülmények között nem ül rá a WC-re, 37%-uk pedig csak annak letisztítása után, addig a férfiaknál szinte fordítottak ezek az arányok: 25%-uk állítja, hogy soha, semmilyen körülmények között nem ül rá idegen helyen a WC-deszkára, míg 65%-uk inkább letisztogatja és úgy használja.


Szakemberek szerint az lenne ideális, ha a vécé használata után lenne lehetőség fürdeni, tisztálkodni. A megkérdezett, inaktív lakosság 45%-ának rendszeresen van lehetősége a vécé használata után zuhanyozni, vagy bidét használni, az aktív lakosság 39% alkalmanként teheti ezt meg és a

megkérdezettek közel ötödének egyáltalán nincs erre módja.
A különböző higiéniai termékek közül a papír zsebkendő az, amelyet – hacsak nem felejtünk éppen otthon – mindenki tart magánál. Emellett igen kedvelt és elterjedt még a kézfertőtlenítő gél, amelyet egy átlagos napon a válaszadók közel fele (46%), hosszabb utazás alkalmával pedig több mint fele (58%) tesz a táskájába. A harmadik legnépszerűbb tisztálkodási termék, amelyet a megkérdezettek jó harmada (35%), hosszabb út esetén fele (51%) visz magával, az a baba popsitörlő. (A nők hasonló hányada tart magánál intim törlőt.)



Nedves toalettpapírt egy átlagos napon körülbelül fele ennyien, 16%-nyian csomagolnak a táskába, hosszabb kiruccanás esetén viszont már egyharmadnyian, habár a válaszadók 81%-a szerint fontos a nedves toalettpapír használata. Természetesen a nők sokkal felkészültebbek a férfiaknál, és – a zsebkendő kivételével – körülbelül két-háromszor annyi nő tart magánál egyet-egyet az egyes tisztálkodási szerekből, mint férfi.

A nedves toalettpapír használók három fő érvvel indokolják ennek a higiéniai terméknek a használatát: az első és elsöprő arányban említett az egészségügyi szempont (83%). Szerintük a nedves toalettpapír higiénikusabb, segít a fertőzések elkerülésében, a betegségek megelőzésében.

Két másik rendező elv a praktikum és a szubjektív érzet volt a válaszadók között: hogy egyszerű, gyors, hatékony, használata révén nő a komfortérzet, friss, kellemes érzést biztosít.
A kutatás arra is kíváncsi volt, hogy a megkérdezettek tudják-e, hogy ellentétben sok másik termékkel a Zewa nedves toalettpapírjai biológiailag lebomlanak, ezáltal nyugodtan lehúzhatóak a WC-ben. 



A megkérdezettek 42%-a igennel válaszolt, ugyanakkor 36%-a nemmel. A válaszadók jó ötöde saját bevallása szerint nem tudta ezt az információt. A nedves toalettpapírt használó válaszadók 40%-a be szokta dobni, 56%-a nem szokta bedobni a WC-be a nedves toalettpapírt.



Zewa termékinformációk


A nedves toalettpapír hasznos és elengedhetetlen társa a hagyományos száraz toalettpapírnak, amellyel alapos gondoskodást biztosíthatunk testünk intim területeinek. Többféle változatban, akár már aloe vera kivonatot tartalmazó formában is elérhetőek. A száraz toalettpapír után használva

kiemelkedően alapos és kellemes tisztaság érzetet biztosítanak, és nem utolsó sorban segíthetnek elkerülni a WC-n elkapható egyes kórokozókat is. A Zewa nedves toalettpapírjai ugyanúgy lehúzhatók a WC-ben, mint a hagyományos toalettpapírok. A lapok szétoszlanak -
természetes folyamatok útján lassan egészen apró részekre esnek szét - a vízben, és semmiféle dugulást nem okoznak (az ajánlott egyszerre lehúzható mennyiség három darab).




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés