Zoya Goes Pretty 100% organikus, 100% finomítatlan sheavajai





Sziasztok! 


Egész nap azon gondolkoztam, hogy mikor meséljek Nektek egy újdonságról, mégpedig a Zoya Goes Pretty 100% organikus, 100% finomítatlan sheavajairól. 

De arra jutottam, hogy miért is ne mondjam már el most és mire is kéne még várnom, hisz számomra már bizonyított és teljes mértékben megszületett a véleményem és tapasztalatom. 

Így nem is húzom tovább az időt. :) 


 
A hét elején nagy örömömre kaptam tesztelésre ebből a csodás termékből.

.....és ami még nagyobb boldogsággal töltött el (persze bármelyiknek örültem volna), hogy  egy csodás összetétel érkezett hozzám, mégpedig a sheavaj és szilva kompozíció. 


Hú ha éltetek finomat, akkor erről elöljáróban annyit mondhatok, hogy mennyei. :) 


No, de előbb egy pici ismertető a termékcsaládról. 



"Zoya Goes Pretty - 100% organikus, 100% finomítatlan

Hiszünk a természet tiszta erejében, ezért minden arcápolási vajunk 100%-ban nyers, finomítatlan és organikus. A vaj kompozíciókat 40°C alatt olvasztják össze Bulgáriában, hogy minden értékes tápanyag a természet által nyújtott formában megmaradjon, mindaz, amire a bőrödnek szüksége van. Minden egyes shea vaj kompozícióba csupán két alkotóelem került, nem tartalmaz semmi felesleges és az egészségre káros anyagokat. Olyan, mintha a tégelyt csak belemerítenénk a puszta természetbe és hozzuk el Neked!

Minden Zoya Goes Pretty shea vaj kompozíció csupán két összetevőből áll, semmilyen hozzáadott töltőanyagot, mesterséges illatanyagot vagy vizet nem tartalmaz! "



Ráadásul több féle közül választhatjátok ki a Nektek legszimpatikusabbat, vagy legkedveltebb összetételűt.





Mégpedig: 

Sheavaj,  
Kakaóvaj
Sheavaj és Kakaóvaj,  
Sheavaj Argánolajjal,  
Sheavaj Levendulával,  
Sheavaj Csipkebogyóval,  
Sheavaj Homoktövissel
Shea vaj Kókuszolajjal
Shea vaj Rózsaolajjal
Shea vaj Kaméliával,  
Shea vaj Szilvával.




Zoya Goes Pretty Shea vaj Szilvával - 100% organikus és finomítatlan, 100 g


A természetes, finomítatlan shea vajat az afrikai sheafa terméséből vonják ki. Az A-, E- és F-vitaminban gazdag organikus sheavaj kiválóan hidratálja a bőrt.  A szilvamagolaj mandulára emlékeztető illatot kölcsönöz a testvajnak. Könnyen felszívódik, lágyító hatású, hidratálja és táplálja a károsodott bőrt. Az összetevőket 40 Celsius-fok alatti hőmérsékleten olvasztják össze egymással, hogy valamennyi fontos tápanyag sértetlenül megmaradjon bennük.


Bőrlágyító tulajdonságainak köszönhetően segít táplálni és hidratálni a károsodott bőrt. Alkalmas a száraz, kicserepesedett bőr ápolására.  


Kiváló ajakbalzsam: hidratálja, puhává és teltté teszi az ajkakat. Az egyik leggyorsabban felszívódó testvaj.
A Zoya Goes Pretty Shea vaj Szilvával 100%-ban organikus, finomítalan, nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot és káros összetevőket.

Összetevők (INCI): Butyrospermum parkii vaj (finomítatlan, organikus sheavaj), Prunus domestica olaj (organikus szilvamagolaj)








Most pedig szeretném elmondani a saját tapasztalataimat.

Először is mikor kibontottam és kinyitottam a tégelyt valami isteni marcipán illat csapta meg az orromat. Amivel már azonnal levett a lábamról, ugyanis a marcipán az az édesség a csokoládé mellet, amit bármikor bármilyen formában és mennyiségben meg tudok enni. Egyszerűen imádom !!!! :)

Nos amellett, hogy mennyei marcipán illata van, persze még érződik egy enyhe szilva is, plusz a sheavaj enyhén füstös illata, így együtt nekem a karácsonyra vásárolt szilvás marcipános szaloncukor jutott eszembe és persze ettől még a nyál is össze futott a számban. :)

.....és ekkor éreztem, hogy hú, ezt nekem azonnal ki kell próbálnom. 

Meg is történt, és  így még az esti tisztálkodás előtt, csak a kezemet kentem be vele, percekig csak szagolgattam és élveztem a finom illatát. 

Ezután az esti zuhanyzás végeztével, azonnal bevetettem (mint ahogy azóta is minden nap) és a sheavaj áldásos hatásának és bőrlágyító tulajdonságának plusz az organikus szilvamagolajnak köszönhetően a bőröm pihe-puha és hidratált. 

Száraz kicserepesedett bőr ápolására is alkalmas, így a szandál szezon előtt fantasztikusan helyre hozhatom és ápolhatom a talpam, sarkam és lábfejem bőrét is. 


Amit még nagyon szeretek ebben a termékben és konkrétan magában a sheavajban, hogy remek ajakbalzsam, mert hidratálja és puhává teszi az ajkakat, úgyhogy az esti testápolási rutinomba ezt is bele vettem a lábápolással együtt.

Ráadásul az egyik leggyorsabban felszívódó testvaj, tehát nem kell azon aggódnunk, hogy órákig zsírosak sikamlósak marad a bőrünk.





Viszont úgy érzem, hogy a sheavaj mellett (amit szerintem már mindenki ismer, vagy olvasott már róla) érdemel egy-két szót a szilvamag olaj is, hisz tőle lesz a mennyei marcipán illat, így ezt is bemutatnám Nektek :)






"A nemes szilva (Prunus domestica) magjainak kíméletes préselésével, sajtolásával nyerik a különlegesen aromás, finom, marcipános illatú ritka szilvamagolajat. Meghatározó komponensei a telítetlen zsírsavak közé tartozó ω-9 olajsav és az esszenciális ω-9,6 linolsav. Összetételében és tulajdonságaiban a mandulaolajjal és a sárgabarackmag olajjal rokon, de magasabb linolsav és E-vitamin tartalom jellemzi. A domináns γ-tocopherol mellett bőraktív antioxidáns ά-tocopherol tartalma is számottevő.


A szilvamagolaj könnyen és mélyen felszívódik, de nem túlzottan gyorsan, ezért a bőrfelületen jól eloszlatható, kiváló masszázsolaj lehet. Emulziós krémekben tartósan kellemesen táplált és hidratált bőrérzetet biztosít. Ideális vivőolaj zsíroldékony hatóanyagok számára, mivel magas olajsavtartalmának köszönhetően fokozza azok penetrációját a mélyebb bőrrétegek felé.


A linolsav az ún. esszenciális zsírsavak csoportjába tartozik. Szintézisére a szervezet önállóan 
nem képes, viszont jelenléte elengedhetetlen a bőr egészséges működéséhez. A linolsav a ceramid molekulák alkotója, a bőrrokon szerkezetű fitoszterolokkal együtt a bőr védő barrier rétegének stabilizálásában játszik fontos szerepet. A szilvamagolaj ily módon megerősíti és regenerálja a védő barrier réteget, ezáltal mérsékli a párolgás általi vízvesztést. 


Alacsonyabb sztearinsav és palmitinsav tartalmánál fogva a sárgabarackmag olajhoz hasonlóan könnyebb konzisztenciájú, jól beszívódó, kevéssé zsírozó krémeket készíthetünk vele.

A szilvamagolaj E-vitamin tartalmát a γ-tocopherol dominálja, ami a telítetlen zsírsavak jelenléte ellenére az olajnak relatív oxidációs stabilitást, a mandulaolajéhoz hasonló eltarthatóságot biztosít. Magas olajsav és linolsav tartalma miatt a szilvamagolaj mégis enyhén fényérzékenyítő tulajdonságú. Stabil olajokkal (jojobaolaj, szkvalén, kozmetikai olaj) és vajakkal (kakóvaj, sheavaj, kókuszvaj) kombinálva bátran használhatjuk mindennapi kozmetikumokban, de alkalmazása napvédő készítményekben nem ajánlott."





Összességében a Zoya Goes Pretty szilvás sheavajról a tapasztalataim abszolút pozitívak. Szeretem és a száraz bőrömmel csodát tesz, így nyugodt szívvel ajánlom Nektek is, hogy ha tehetitek és szeretitek a sheavaj készítményeket, akkor mindenképpen próbáljátok ki, mert ebben csalódni biztos, hogy nem fogtok. :) 



A termékcsaláddal  ITT  ismerkedhettek magyar nyelven, valamint a NatúrAngyal oldalán találtok még bővebb információkat, leírásokat és itt nyílik lehetőségetek a termékcsalád akár minden tagjának megvásárlására is. 


Akik pedig jól beszélnek angolul, még  ITT is ismerkedhetnek a termékekkel. 

  

   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés