Botanicus - Fedezd fel a botanicus világát 2. rész

Sziasztok ! 



Remélem emlékeztek még, hogy nemrég egy új bio és natúrkozmetikum márkát mutattam be Nektek a Botanicus termékeket.




Ígértem, hogy a következő bejegyzésemben bemutatom a termékeket amikről szeretnétek tesztet olvasni. 




Nos legtöbben a szemkörnyékápolókra szavaztatok. De volt aki teljesen másra lenne kíváncsi. Így nem volt mit tennem, picit elhúztam a tesztelési időt, hogy érdemben be tudjak számolni mindegyikről. :) 





Kezdjük azzal amit legtöbben kértetek.......a szemkörnyékápolókkal.







1. Szemkörnyékápoló éjszakai táplálókrém 


"Tápláló éjszakai krém, melynek kellemes illatát a szantálfa és rózsa olajok adják. A mandulbél tartalomnak köszönhetőén puhítja és kisimítja a szemkörnyéki szöveteket. Nagyon vékony rétegben alkalmazza, cask annyit amennyit a bőr beszív, a maradékot egy puha vattakoronggal távolítsa el. Szintetikus anyagoktól mentes."


Összetevők: Aqua, Pruns, Amygdalus Dulcis Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Theobroma Cacao Butter, Glycerine, Stearic Acid, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Triethanolamine, Aniba Roseadora Oil, Santalum Spicatum Oil, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Rosa Damascena Oil, Linalool, Citronelool, Citronellol, Geraniol, Eugenol, Citral, Benzyl Benzoate, Farnesol, D-Limonene.



Ez egy könnyű, de tartalmas krém. Arcápolásra és szemkörnyékápolásra is ajánlott. Én mindkettőre használtam esténként arctisztítás után,  és valóban szépen ápolta a bőröm, a szemkörnyékem is nagyon jól hidratálta, még az apróbb ráncokkal is sikerült elbánnia. Eléggé intenzív rózsa illata van, épp ezért azoknak ajánlom akik szeretik a tömény igazi rózsakert illatát.







 


2. Shea exkluzív szemkörnyékápoló krém


"Antioxidáns és regeneráló, kiváló minőségű, tartósítószert nem tartalmazó szemkörnyékápoló.Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag olaj – és vajkeveréket tartalmaz. Babasszu, szilva, búzacsíra és homoktövis olajok keveréke bétakarotinnal, tiszta körömvirág és rózsaolajjal.

Használat: Rendszeresen vigyen fel egy vékony réteget a szem környékére. Ideális éjszakai balzsamként használni a smink eltávolítása után, mivel a termék természetes módon enyhén látható csillogást hagy maga után sok bőrtípusnál."


Összetevők:Butyrospermum Parkii Butter. Cocos Nuclifera Oil, Orbignya Oleifera Oil, Candellia Cera, Triticum Vulgare Germ Oil, Hippophae (Sea ) Ketted Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, and Helianthtus Ann. t. s(Sunflower) Seed Oil and Lecithin and Tocopherol, Aloe Barbadensis. Cltiric Acid. Sodium Benoate. Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate. Mangifera Indica Butter. Calenduta Officeinalits Oil. Rosa Damascena Oil. Beta-carotene. Citronellot. Ceraniol. Linatool. Eugenol. Citral. Farnesol.



Na ő egy igen finom kencécske enyhe kellemes illattal. :) Csak és kizárólag esti használatra javaslom, mert olvasztott vajhoz hasonló állaga miatt eléggé lassan szívódik fel. Még nekem is legalább 1-2 óra volt mire teljesen felitta a bőröm, pedig nagyon minimálisat használtam belőle. De tulajdonképpen ennek a krémnek ez a célja, hogy szépen ki tudja fejteni a hatását. 
Csodásan hidratál és felszívódás után a szemkörnyékem még reggel is pihe-puha volt, de sajnos a ráncokkal egyáltalán nem tudott megbirkózni.

Ezt a kis finomságot azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik még nem küzdenek a szemkörnyéki mélyebb ráncokkal, ellenben nagyon száraz a  bőrük és inkább csak éjszakra.





   




3. Sheavaj, szílva és rózsa antioxidáns bőrvaj



"Könnyen felszívodó általános felhasználású bőrvaj, mely a sheavaj minden kiváló hatását kombinálja az omega-6 linolsav átható lágyító és finomító hatásával- édes mandulaolajban és selymes szilvaolajban gazdag. A bolgár rózsavirágolaj és a rózsafa ugyancsak biztosít szövetregeneráló és tisztító tulajdonságokat. Ideális általános kezelés érzékeny, fakó és kombinált bőrtípusra, az arcon, nyakon, kezeken és testen történő rendszeres használatra."

Összetevők: ButyrospermumParkii Butter, PrunusAmygdalusDulcis Oil, PrunusDomestica Oil, Pelargonium Graveolens (Asperum) Oil, Aniba Rosaeodora Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Benzyl Benzoate, Linalool, Citronellol,Citral, D-Limonene, Farnesol, Geraniol, Eugenol.





Ez a krém......hűűűűű. :) Az első használatkor csak ezt tudtam mondani :) Sűrű, nagyon sűrű és tápláló krém. 
Felkenéskor olyan érzés mintha bársonyt simogatnék (tényleg csuda jó érzés)  és valahogy úgy éreztem mintha egy láthatatlan kéz elkezdené kihúzni a bőrömet a ráncaimat. Konkrétan olyan érzés volt mikor bekenjük arcmaszkkal a bőrünket és el kezd megszáradni. No, de nem ilyen egyszerű ám ! Mert mindezt úgy teszi, hogy nincs kellemetlen húzódás, hanem egy nagyon finom kellemes érzés volt, valószínűleg a bársonyos hatásának köszönhetően. Lágy és kellemes, de hatásos.
Mint írtam ez egy rendkívül sűrű krém, épp ezért keveset kell belőle használni és nagyon hamar beszívta a bőröm és még az illata is finom. Enyhe, nem tolakodó.

Ezt a krémet is inkább éjszakára ajánlom, mert nappalra szerintem még a legszárazabb bőrnek is sok lehet, de ha valaki valóban extra száraz bőrű, annak is nappalra csak télen. 






 


4. Körömvirág ápoló krém (arcra és testre)


"A körömvirág természetes illóolajokban gazdag. Ápolókrém abszolút körömvirág illóolajjal, kakaóvajjal és citrusos illóolajakkal, mely azonnali nyugtató hatást biztosít az érzékeny bőr számára."


Összetevők: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerine, Stearic Acid, Theobroma Cacao Butter, Rosa Damascena Flower Water, Citrus Grandis Peel Oil, Cetearyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Triethanolamine, Salicylic Acid, Elettaria Cardamomum Seed Oil, Litsea Cubeba Fruit Oil, Alcohol, Sorbic Acid, Calendula Officinalis Flower Oil, D-Limonene, Citral, Linalool, Eugenol, Geraniol, Citronellol.



Testápolásra használom ezt a finomságot és ez a krém az amelyikbe totál bele szerettem. :) 
Az illata isteni. Intenzív, de valami megfoghatatlanul finom.  
Kellemesen lágy, nem túl sűrű állagú, de jól tápláló. Még órákkal később is érzem, hogy milyen finom selymes tőle a bőröm és a mennyei illata még reggel is körülleng. 
Ráadásul ez az a krém amitől nem viszket a bőröm még másnap sem. 
Úgyhogy erről a finomságról nem szeretnék a jövőben sem lemondani :)










5. Citromfű és levendula intenzív ápoló krém


"Visszaállítja a sérült szöveteket, túlzott napozás után bőrregeneráló. Érzékeny bőrre is ajánlott. Használja a károsodott bőrre, naponta többször ismételje meg. Hűvös helyen tárolandó."

Összetevők: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Glycerine, Stearic acid, Rose Damascena Flower Water, Cetearyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Triethanolamine, Cymbopogon Flexuosus oil, Lavandula hybrida oil,  Salicylic Acid, Alcohol, Sorbic Acid, Citral, Linalool, Geraniol, D-Limonene, Citronellol.



Mint ahogy a leírásában is szerepel, ez egy ápoló, bőrregeneráló krém. Főként a kislányom kezére használtuk az elmúlt időszakban, mert annyira kipirosodott a hidegtől (persze, hogy nem húz föl kesztyűt....) és nagyon szépen lehúzta a pirosságot és ápolta a kis finom bőrét. 
Kipróbáltam horzsolásra is és azt is szépen regenerálta. Úgyhogy ő is nagy kedvenc lett a családban :) 







6. Japán tisztító szemcsék arctisztító


"Japánban hagyományos arctisztító, amely a "Phaseolus Angularis Powder" nevű növény magjaiból készül. Minden bőrtípusra kitűnő hatású beleértve a aknés, száraz és zsíros bőrtípusokat is."

Összetevők: Phaseolus Angularis Powder


Apró szemcsés arcradír, de az egész testre bátran használható. Én most csak az arcomra használom kis vízzel összekeverem, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjak és így mosom át vele a bőröm. Nagyon jó a hatása,szépen tisztítja a bőrt  az illata meg hát nagyon érdekes. :) 
Engem a frissen pucolt borsóra emlékeztet és hát imádom. Mert hogy a frissen pucolt borsót is imádom és mindig az jut róla eszembe mikor Apukám telkén nyáron ezerrel családilag megy a borsópucolás.  :)  










7. Nyugtató arctej


"Pihentető hatású arctej 5 féle (levendula, kardamon, mirha,geránium,pacsuli) nyugtató illóolajjal".


Összetevők: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Theobroma Cacao Butter, Glycerin, Stearic Acid, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Triethanolamine,Lavandula Angustifolia Oil, Pelargonium Graveolens (Asperum) Flower Oil, Salycilic Acid, Pogostemon Cablin Oil,Elettaria Cardamomum Seed Oiil, Commiphora Myrha Oil, Sorbic Acid, D-Limonene, Linalool, Citral, Geraniol, Citronellol, Eugenol, Coumarin.



Azt gondoltam kicsit kísérletezem és, hogy ez az arctej képes lesz ellátni a tisztító tej funkciót is, de sajnos nem. 
Az tény, hogy megtisztítja a bőrt valamennyire, de a sminkkel nem igazán bánik el, viszont nem is erre hivatott ez a készítmény. Hanem arra, hogy könnyed állagával is ápolja és hidratálja a bőrünket.
Ez egy könnyű krém aminek a használatát bátran ajánlom már a nyári időszakban is. Könnyű, lágy és gyorsan felszívódik. Rendkívül jól ápolja és táplálja a száraz bőrt. 











8. Sheavaj ultimate créme mousse       

Semleges illatú természetes növényi összetevőkből.



"Abszolútnak" nevezzük mivel a leghatékonyabb és legelőkelőbb bőrkezelések iránti kutatásunk során soha nem fedeztünk fel olyan terméket, ami meghaladta volna ennek a kiváló elegynek a teljesítményét. 40 természetes összetevőt tartalmaz, köztük olajokat és vajakat, magkivonatokat, szerves virágkivonatokat, fűszereket, agyagot, viaszt, gyógynövényeket és esszenciális olajokat. Komplexitása teljes tápláló és kondicionáló támogatást nyújt minden bőrtípus számára, a kiegyensúlyozott bőrtónussal és egészséges fiatalos arcbőrrel együtt. Semleges illatú és könnyen felszívódó."


A tartalmazott fő növényi hatóanyagok: 
Shea (Vitellaria nilotica), Kamélia (Camellia sinensis), Perilla (Perilla frutescens), Fekete ribiszke (Ribes nigrum) Baobab (Adansonia digitate), Moringa (Moringa pterygospreme)




Ezt a krémecskét ápoló maszknak használtam. Felkentem és hagytam szívjon be annyit a bőröm amennyire csak szüksége van. Egy óra elteltével ahol még érezhető és fénylett, azt vattakoronggal finoman letöröltem. 
Így hogy hagytam a bőrömön pihenni, volt alkalma kellő mennyiségű táplálást adnia. 
Az illatával sajnos nem sikerült megbarátkoznom. Viszont van ennek egy narancsvirág olajos változata is, ami biztos, hogy jobban tetszene a nózimnak. :) 




Összességében azt kell mondjam az eddig próbált termékekről, hogy nagyon jó készítmények és bátran ajánlom mindenkinek. 


Hogy ha tehetitek menjetek el valamelyik üzletükbe és próbáljátok ki őket, mert igazán megéri ezt az élményt átélni. 



A Botanicus üzletet hazánkban két helyen is megtalálhatjátok:




Botanicus Budapest
1052 Budapest, Haris köz 1. 

Tel.: + 36 30 545 98 30
Nyitvatartási idő
Hétfő-Péntek:   10:00 - 19:00
Szombat:         11:00 - 18:00

Botanicus Győr

 9021 Győr, Kisfaludy u. 15.
Nyitvatartási idő:
Hétfő - Vasárnap: 10:00 - 18:00





Vagy ha személyesen nem tudtok ellátogatni valamelyik üzletbe, akkor interneten is megnézhetitek, megvásárolhatjátok  ITT  a Botanicus termékeket.





Ráadásul minden termékből van kinn teszter, tehát akár már ki is próbálhatjátok, hogy mi az a készítmény ami igazán a Ti bőrtípusotokhoz illik. 






Remélem tetszett Nektek a bejegyzésem. :) Esetleg van a krémek közt olyan amit Ti is szívesen kipróbálnátok, használnátok? 
 

Megjegyzések

  1. Kedves Aniko!
    Felkeltette az erdeklodesemet ez az arcapolo csalad! Hogyan tudom megvasarolni? Interneten megtudom? Hol van uzletuk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Katalin !

      Elnézést...pótoltam a bejegyzésben az elérhetőségeket.

      Magyarországon két helyen van üzletük.

      Botanicus Budapest 1052 Budapest, Haris köz 1.
      Tel.: + 36 30 545 98 30
      Nyitvatartási idő
      Hétfő-Péntek: 10:00 - 19:00
      Szombat: 11:00 - 18:00


      Botanicus Győr 9021 Győr, Kisfaludy u. 15.
      Nyitvatartási idő:
      Hétfő - Vasárnap: 10:00 - 18:00

      Természetesen internetek is meg lehet vásárolni.

      Elérhetőség: http://www.botanicus-budapest.hu/index.php/hu/

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés