Egészséges bőr az egész családnak - PEZODERM Fürdetőkrém és Védőkrém






Nagyon jókor érkezett hozzám egy magyar márka, több éves kutató munka folyamán egy bőrgyógyász házaspár által kitalált és megalkotott két Magyar Termék Nagydíjas terméke a PEZODERM Fürdető krém és Védőkrém. 

Főként azért jött ez most nagyon jól, mert ebben a nagy melegben Krisztikém bőrén igen csak sok meleg kiütés jelentkezett. 

De nem csak az Ő bőrére használható kiválóan, hanem a pici babákétól kezdve mindenkinek ideális mindkét termék használata. 







"Pezoderm® fürdető krém általános használatra fürdéshez és mosakodáshoz ajánlott parabén mentes krém. Alkalmas a száraz, érzékeny vagy normál bőr mindennapi, gyengéd tisztításához. Babák és kisgyermekek bőrén is alkalmazható. 


ÖSSZETEVŐK (INCI): 
Aqua, White Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Paraffinum Liquidum, Phenethyl Alcohol & Caprylyl Glycol

Ajánljuk az egész családnak, mert:
alkalmas száraz, érzékeny, irritált vagy normál bőr gyengéd tisztításához, már fürdés közben is kiválóan ápolja, és karban tartja a babák és kisgyermekek bőrét is, komfort érzetet nyújt az ekcémás, atópiás bőrnek is, kiválóan megtisztítja a bőrt a napi szennyeződésektől, „olajos” összetétele segít megtartani a bőr nedvességtartalmát, fejbőrön is használható, az arcbőrt is gyengéden tisztítja, testápolásra is alkalmas a kritikusan száraz területeken."



Ára  : 2999,-Ft. 



Első benyomásom mikor kibontottam....finom kamilla illat csapta meg az orrom, pedig elvileg nincs is az összetevők között. :) De én mégis ezt éreztem, és ez tetszik. :) 

Mióta használjuk Krisztikével mindkettőnk bőrének nagyon jót tett. Nem csak még puhább lett, de a meleg kiütés és az apró pici pattanások is szépen enyhültek. 

Arctisztításra is kiváló, mert teljesen leszedi, lemossa a szennyeződést, a felesleges zsírt. 

Használata után nekem szükségem volt plusz ápolásra, de azért mert nekem ritka száraz bőröm van (még úgy is, hogy elegendő folyadékot iszom), ezért kipróbáltam még testápolóként is, és úgy is hatásos volt. 

De akik amúgy nem kenik magukat, és a gyerekek bőrét, a használata után egyáltalán nem muszáj testápolóként is használni, mert már fürdés közben is megadja a kellő ápolást. 










"A PEZODERM® védőkrém kicsiknek és nagyoknak egyaránt használható. 
Összetevői révén az érzékeny bőrűek is használhatják. A benne található Jojobaolaj viaszos észterei nagyon hasonlítanak az emberi bőr által termelt faggyú észtereihez (mely a bőrünket védő hidrolipid film része), így kiválóan erősíti a bőr védelmi funkcióit, gyulladáscsökkentő, bőrkondicionáló hatásúak. Az avokádó olaj tartalma kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt is, elősegíti a sejtmegújulást, így alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is. A napraforgóolaj tartalma miatt hatékony emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében. Levendula olaj tartalma, hatásos fegyver lehet a gombás fertőzések elleni harcban. Vitamin, Panthenol és Bisabolol tartalma miatt kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású, segít a bőr védőrétegének fenntartásában.

ÖSSZETEVŐK (INCI): 

Aqua, Paraffinum Liquidum, Zinc Oxide, White Petrolatum, Cera Alba, Lanolin, Sorbitan Sesquioleate, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Lavandula Angustifolia Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalane, Bisabolol, Sodium Benzoate, Linalyl Acetate, Linalool"


Ára: 2970,-Ft. 



Első benyomásom....mennyei levendula illat. :) 

Mivel gyulladáscsökkentő is, ezért első körben erre használtuk Krisztikénél. De jól tudom hasznosítani a néha váratlanul előbukkanó ekcémámnál is. 

...és hatásos a férjem kezén kirepedezett bőrére is. 

Amire nagyon jól ki tudjuk használni, az most a nyári melegben és főként napon picit megpirult bőrünk. 
......Igen, használunk fényvédőt 50-est, de sajnos még így is olyan ereje van a napnak, hogy egy-egy kis csíkon ami kimarad meg tud pirulni a bőr. 

De szerencsére szépen enyhíti a pirosságot, és annyira jól le is húzza, hogy másnap reggelre már nyoma sem volt, de még csak le sem hámlott ott a bőr ahova vékony rétegben felkentük. :) 

Férjem borotválkozás utáni enyhítőnek is használja, és így elmarad a mindig húzódó érzés és a bőre sem lett piros, de még érzékeny sem. :) 

Nem utolsó sorban annyi van a nagy tégelyben, hogy egy életre elég lesz a mennyisége. :D 




Összességében minkét termék beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, mindkettő elvégezte azt a feladatát amire készítették, sőt....a lehetőségek tárháza, hogy egy védőkrémet pl. ki mire tudja vagy szeretné hasznosítani. 
Érdemes kipróbálni és kísérletezgetni velük, mert szerintem nagyon jó minőségű  nem utolsó sorban hazai készítmények, pénztárcabarát áron, és nagy kiszerelés ami rengeteg ideig elég.

Ráadásul ezen a készítmények használatával ártani nem, de jót azt biztos, hogy tehetünk a babánk, kisgyermekünk, nagy gyermekünk, szüleink, és saját bőrünknek is. :)


A termékekről bővebben a PEZOMED weboldalán olvashattok, megvásárlására pedig vagy az Eventuspharma webáruházban, vagy a partner patikákban van lehetőség. 







Megjegyzések

  1. Szeretem amikor magyar termékeket teszteltek főleg ha ilyen hasznos kencékről van szó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretek olyan termékekről írni amik nemcsak nagyon hasznosak, de hazai gyártásúak is. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés