Botanicus - Fedezd fel a botanicus világát


Sziasztok! 

Tegnap egy csodálatos üzletben jártam, ahol csodás kézzel készített 100%-ban természetes kozmetikumokkal ismerkedhettem meg. :) 

Ez a botanicus  !!!!

Sótonyi Ágnes az üzlet tulajdonosa megmutatta a termékeket, bemutatta nekem, hogy tetőtől talpig milyen finomságok állnak a természetes kézzel készült kozmetikumok rajongóinak, kedvelőinek rendelkezésére. 

Mesélt nekem a cég történetéről, az alapkoncepcióról, a termékek előállításáról, gyártásáról.


Engedjétek meg, hogy ebben a bejegyzésemben bemutassam Nektek magát a céget és a termékek nagy többségét. :)





"A Botanicus cég története 1992-re nyúlik vissza, amkor egy Ostra nevű kis faluban, Csehországban megalakultunk. 
Ezen a békés vidéki farmon egy 30 hektáros organikus kertben található meg szinte az összes növényi alapanyag, amelyeket termékeinkben feldolgozunk. 
Így tehát a földgazdálkodástól a termékeink csomagolásáig tudjuk alkalmazni fő elveinket, az organikus szemléletet, a hagyományok ápolását és a minőség fontosságát.
Nagyon örülünk, hogy ázsiai üzletek után Európában is egyre több vásárlónk van. Csehországi üzleteink mellett néhány környező országban lehet még Botanicus termékeket vásárolni, Bécs és Schaffhausen után 2014. május 8-án első budapesti üzletünk is megnyitott a Belvárosban."









"A termékek nagy része kézzel készül. Modern technológiát is alkalmazunk, hogy megfeleljünk a szabványelőírásoknak,‒ melyeket a minőség érdekében sok esetben túl is lépünk. Filozófiánkat alapvetően a hagyományokon alapuló értékek határozzák meg és termékeink a lehető legnagyobb arányban tartalmaznak növényi alapanyagokat."



"A Botanicus termékcsalád eredeti, inspiráló és praktikus termékké fejlődött az évek során. A vállalatunk fontosnak tartja az ökológiai alapelveket, helyi munkaerőt és anyagokat használ fel, az Ostra nevű ‒ Lysa nad Labemhez közeli ‒ cseh faluban a növények harmóniája minden Botanicus látogató és dolgozó életének részévé vált. Termékeink a lehetséges legnagyobb mértékben tartalmaznak növényi anyagokat, organikus növényeket és gyógynövényeket termesztünk kertjeinkben és a lehető leghagyományosabb módon dolgozzuk fel őket figyelembevéve a legmagasabb minőségi követelményeket."



"A természetes kozmetikumok és élelmiszerek termékcsaládunk készítményei kizárólag a saját kertészetünkből származnak. Emellett több más termékcsaládunk készül szárított növényekből, gyertyákból, kézzel készített papírból…stb. Termékeink létrehozásakor arra törekszünk, hogy a lehető legnagyobb mértékben használjunk olyan természetes összetevőket mint a kivonatok és az illóolajok. Kifejlesztettünk olyan termékeket is, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószereket; az első ilyen egy sheavaj termékcsalád volt, majd következtek a Holt-tengeri maszkok, bio szappanok és aromaterápiás termékek. A Botanicus névvel jelzett élelmiszerek szintén a saját kertészetünkből származnak, mindent kis mennyiségben főzünk és dolgozunk fel. A kézműves jelző esetünkben valódi kézi feldolgozást jelent."


KOZMETIKUMOK
szappanok /test- és masszázsolajok/ fürdősók/ élményfürdők, ajakápolók / gyógynövényes arctisztítók / illóolajok és azok keverékei /arc- és testápolók / ápolókrémek / samponok



Többek között........



Arckrémek






Arctisztítók







Arctejek






Szemkörnyékápolók







 Arcmaszkok






Ajakápolók








Ajakápoló olajok








Testápolók 





 Testradír







Testápoló olajok







Masszázsolajok






Samponok






Fürdősók





Bio Hajsamponok






Speciális szappanok






Natúr gyümölcsszappanok







Bio Növényi szappanok






Bio folyékony szappanok







Illóolajok






Eau de toilette






Aroma gyertyák





ÉLELMISZEREK
mézek / lekvárok / teák / fűszersók / mustárok / csatnik / oiajok / ecetek / mézsör


CSALÁDJAINK
Rózsa / Shea vaj / Körömvirág / Levendula / Aromaterápia /Teafa

























Ágnes személyében egy nagyon kedves, közvetlen, mosolygós hölgyet ismerhettem meg. :) Két - egy 6,5 és egy 9 éves - kislány édesanyja. 
Mikor mesélte, hogy ha a kislányai bemennek az üzletbe rendszeresen átrendezik főként a szappanokat, ezzel anyunak egy kis plusz munkát csinálva rögtön elmosolyodtam, hogy hát igen ilyenek a lányok, már kicsinek is igazi nőcik. :) 



Ez a kis történet még este is eszembe jutott és el is mosolyodtam mikor az én lánykám meglátta, hogy milyen termékeket kaptam tesztelésre, kipróbálásra, azonnal le is csapott a Hűvös agyag szappanomra és közölte, hogy Ő ma azzal fog zuhanyozni és punktum :D 
.....és naná, hogy így is lett. Ahogy azt sejtettem, az egész család már a tegnapi napon tesztelés alá vonta. :) 
Hozzá teszem nagy sikere is lett, de nem is véletlen. :) 


A botanicus üzletet hazánkban két helyen is megtalálhatjátok:



Botanicus Budapest
1052 Budapest, Haris köz 1. 

Tel.: + 36 30 545 98 30
Nyitvatartási idő
Hétfő-Péntek:   10:00 - 19:00
Szombat:         11:00 - 18:00


Botanicus Győr

 9021 Győr, Kisfaludy u. 15.
Nyitvatartási idő:
Hétfő - Vasárnap: 10:00 - 18:00



Természetesen aki egyik helyre sem tud ellátogatni, az megtekintheti, sőt meg is vásárolhatja a termékeket a cég magyarországi  http://www.botanicus-budapest.hu/index.php/hu/  weboldalán.





Tesztelésre kaptam több terméket is amiket folyamatosan szeretnék Nektek majd bemutatni. 
Azért nem egyszerre, mert nehéz lenne egy-egy krémet, egy-egy napon használni, hisz akkor érdemben nem is tudnék hiteles beszámolót írni a termékek hatásairól milyenségükről. 

Ha viszont szépen apránként haladok, akkor biztos, hogy teljes  képet tudok majd adni a termékekről.











1. Körömvirág ápoló krém (arcra és testre) 

A körömvirág természetes illóolajokban gazdag. Ápolókrém abszolút körömvirág illóolajjal, kakaóvajjal és citrusos illóolajakkal, mely azonnali nyugtató hatást biztosít az érzékeny bőr számára.

2. Nyugtató arctej

Pihentető hatású arctej 5 féle (levendula, kardamom, mirha,geránium,pacsuli) nyugtató illóolajjal.


3. Citromfű és levendula intenzív ápoló krém

Visszaállítja a sérült szöveteket, túlzott napozás után bőrregeneráló. Érzékeny bőrre is ajánlott.  


4. Szemkörnyékápoló éjszakai táplálókrém 

Tápláló éjszakai krém, melynek kellemes illatát a szantálfa és rózsa olajok adják. A mandulabél tartalomnak köszönhetőén puhítja és kisimítja a szemkörnyéki szöveteket.

5. Shea exkluzív szemkörnyékápoló krém

Antioxidáns és regeneráló, kiváló minőségű, tartósítószert nem tartalmazó szemkörnyékápoló.Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag olaj – és vajkeveréket tartalmaz. Babasszu, szilva, búzacsíra és homoktövis olajok keveréke béta karotinnal, tiszta körömvirág és rózsaolajjal.

6. Sheavaj, szílva és rózsa antioxidáns bőrvaj

Könnyen felszívódó általános felhasználású bőrvaj, mely a sheavaj minden kiváló hatását kombinálja az omega-6 linolsav átható lágyító és finomító hatásával- édes mandulaolajban és selymes szilvaolajban gazdag. A bolgár rózsavirágolaj és a rózsafa ugyancsak biztosít szövetregeneráló és tisztító tulajdonságokat. Ideális általános kezelés érzékeny, fakó és kombinált bőrtípusra, az arcon, nyakon, kezeken és testen történő rendszeres használatra.

7. Japán tisztító szemcsék arctisztító

Japánban hagyományos arctisztító, amely a "Phaseolus Angularis Powder" nevű növény magjaiból készül. Minden bőrtípusra kitűnő hatású beleértve a aknés, száraz és zsíros bőrtípusokat is.


8. Sheavaj ultimate créme mousse

Nagyon intenzív, sűrű ápolókrém (mousse)  semleges illatú természetes összetevőkből.




További információkat a termékekről ITT olvashattok.




Szeretném Tőletek megkérdezni, hogy a most kapott nyolc termék közül mik azok első körben amikre kíváncsiak vagytok, miket mutassak be Nektek, melyikeket teszteljem első sorban ? 
Aztán persze a többit is folyamatosan :)




Megjegyzések

  1. Szia Anikó! Én a szemkörnyék ápolókra lennék legjobban kíváncsi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Rita !

      Köszi ! :) Akkor az első körben ez is benne lesz :)

      Törlés
  2. Szerintem akkor annó Prágában tőlük vehettem egy ilyen epres akasztós szappant. Csuda finom illata van. Már ha a Vencel téren volt boltjuk...mintha ott vettem volna.. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ott van boltjuk :) ...és valóban csodás illata van az epres szappannak. Konkrétan én abba bele szerettem mikor megillatoltam :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bedouin kozmetikumok a tevetej erejével

CIEN - A Lidl saját márkás dekorkozmetikumai

Rapid White Fogfehérítők - Vendégbejegyzés